Bivirkninger av Stevia rot ekstrakt

January 12

Bivirkninger av Stevia rot ekstrakt

Bladene og roten uttrekk av stevia, en innfødt søramerikanske plante, har vært brukt som en naturlig søtningsmiddel i Sør-Amerika i hundrevis av år. Markedsføres som sukker erstatning, vises stevia produkter i mange matvarer. Forskning i rollen som stevia rot ekstrakt tyder det hjelper i å kontrollere diabetes og høyt blodtrykk. Mens det er fordeler med å bruke stevia rot ekstrakt, kan det være bivirkninger også. Personer med bestemte helsemessige bekymringer bør konsultere med en lege før du bruker stevia rot produkter.

Magesyke

I noen individer produserer stevia rot ekstrakt mage opprørt inkludert kvalme, dårlig fordøyelse og oppblåsthet. Svimmelhet kan følge disse symptomene, og i tilfeller av ekstreme følsomhet, muskelsmerter, tap av styrke og nummenhet kan også oppstå.

Lavt blodtrykk

Studier utført av stevia rot ekstrakt hos pasienter med blodtrykk bevise ikke avgjørende, men forskning viser noen av stevia's kjemiske komponenter kan senke blodtrykket, ifølge en Taipei Medical College studie publisert i British Journal of hjerte Medicine i 2000. Personer som allerede opplever problemer med lavt blodtrykk kan også oppleve en farlig nedgang i begge systolisk og diastolisk blodtrykk. De med lavt blodtrykk bør konsultere en lege eller helsevesenet leverandør før du bruker en stevia rot produktet.

Ragweed allergi

Fordi det er avledet fra en lignende anlegg, kan bruk av stevia rot ekstrakt forårsake en allergisk reaksjon i personer som har en historie med følsomhet for ragweed og lignende planter. Inkludert i denne gruppen er planter i familien asteraceae/compositae som marigolds, tusenfryd og krysantemum. Typisk allergisymptomer inkluderer rennende eller tett nese, Nysing, øyeirritasjon og sår hals. I tilfeller av ekstreme følsomhet, astmaanfall, hodepine, kan kronisk betennelse og søvnproblemer også oppstå.

Lavt blodsukker

Forskning av den nasjonale Standard forskningssamarbeid ved Massachusetts General Hospital har foreslått at flere av kjemiske stevia rot ekstrakt kan spille en rolle i å senke blodsukkeret og svekke blodsukkerkontroll. Som et resultat, kan stevia rot ekstrakt redusere blodsukkeret hos personer med type 2 diabetes. Sammen med diabetes medisiner, kan stevia rot forårsake blod sukker nivåer å droppe for lavt. Individer med diabetes bør diskutere med produkter med stevia rot ekstrakt med lege eller helsepersonell, og overvåke deres blod sukker nøye når du bruker stevia rot ekstrakt eller andre relaterte søtningsmidler.

Nyre komplikasjoner

Store doser av stevia rot ekstrakt kan ha en negativ effekt på nyre-systemet. Det kan svekke nyre aktivitet, samt tidens arterial blod til nyrene. Natrium ekskresjon og urin flyt kan også bli påvirket. Personer som lider av nyresykdom bør kontakte sin lege før du bruker produkter med stevia rot ekstrakt.