Betydningen av Fringed tulipanen blomster

October 17

Betydningen av Fringed tulipanen blomster

Det er mer enn 3700 varianter av tulipaner i verden i dag. Av disse falle mer enn 150 i fringed tulip familien. Preget av en særegen krystallinsk kant rundt toppen av hver petal, fringed tulipaner er en av de mest elegante av alle tulip klasser. Tulipaner er cup-formet med enkelt-, dobbelt- eller multipetal formasjoner, avhengig av variasjon. Fringed tulipaner faller inn sistnevnte kategori og er kjent for sin skjønnhet og lang levetid.

Historie

Ifølge blomst ekspert og forfatter Anna Pavord, ble tulipaner dyrket i det osmanske riket fra så tidlig som 1000 e.Kr. I tidlig på 1600-tallet ble prangende blomsten popularisert i Europa av Carolus Clusius, berømt botaniker og hovedgartner ved Universitetet i Leiden i Nederland. Landet er nå kjent for sine tulip industri, tiltrekke majoriteten av verdens pære og kutt-blomst salg.

Funksjoner

Fringed tulipaner varierer i høyde, avhengig av klassen de mutert fra, og kan vokse hvor som helst fra 8 til 30 inches høy. Blomstrende tid varierer også, selv om de fleste blomst i midten til slutten av våren. Egnet for voksende i USDA hardførhet soner 3 til 7, fringed tulipaner er utmerket for snittblomster, senger og kantlinjer. En av årsakene til deres voksende popularitet er at blomstrer tendens til å vare lenger enn andre tulip varianter. De kommer i kombinasjoner av seks farger: hvit, rosa, aprikos, gul, oransje, rødt og lilla.

Typer

Det er så mange varianter av dyrket tulipaner at Royal Horticultural Society of Holland har delt dem inn i 16 offisielle klasser. Også kjent som crispa tulip, kategorien fringed tulip---klasse 7---består av mange fantastiske typer. Den "Allepo" er en brent oransje farge med en gul utkant. "Hamilton" er gule med ujevne krystallinsk kanter. "Fringed eleganse" er lys gul med delikate, rett frynser. En av de vakreste variantene er hvit "Swan vinger" med sin kald tips.

Voksende Fringed tulipaner

Din lokale hage senter kan bære bare noen varianter av fringed tulipaner, men de er raskt blir mer populært, og derfor mer allment tilgjengelig. Som andre tulipaner, er fringed tulipaner best plantet i grupper, med ikke mindre enn 6 inches mellom hver pære. Det er viktig å plante tulipaner i godt drenert jord i delvis til full-Søn steder. Pærer skal plantes minst 6 inches dyp.

Slutten av sesongen

Som vår gir vei til sommeren og tulipaner begynner å dø bort, bør de overlates til de er helt brun. Dette hjelper tilstand jord for neste års vekst og sikrer at tulipaner fullføre sin fulle levetid. I juli, kan død tulip bladene være raket bort. Tulipanløker produsere mer og mer blomstrer hvert år. Hvert tre til fire år, planter kan bli overfylt og bør bli gravd opp, delt og plantet.