Betydningen av en Calla blomst

August 17

Betydningen av en Calla blomst

Blomstene har vært forbundet med visse følelser og ideer i tusenvis av år, og mange blomster har holdt deres betydning gjennom årene. Calla lily er en blomst med en lang historie, og det er et interessant tilfelle fordi det bærer med seg motstridende betydninger.

Historie

Calla liljer er innfødte i Sør-Afrika, spesielt fra det området i Sør-Afrika Malawi og øya Madagaskar. Det er ikke kjent når calla lily først gjort sin vei til Europa, men plantene har blitt dyrket i århundrer, og de kan trives i veksthus.

Mytologi

I antikkens greske og romerske mytologi representert lily gudinnen Hera, som det var antatt blomster kom. Myten er at Zevs brakt hans jordiske sønn Herkules til kona Hera til sykepleier fra henne mens hun sov. Zevs ønsket hans sønn har guddommelige krefter fra å drikke Hera melk, men fordi barnet var fra en annen kvinne, Hera kastet Hercules fra henne da hun våknet. Henne melk fløy ut gjennom universet opprette Melkeveien, og noen dråper falt til jorden, hvor vakre hvite liljer sprunget fra bakken. I romersk mytologi, Venus, gudinnen for kjærlighet og begjær, så blomster, og i et anfall av sjalusi over deres skjønnhet, hun gjorde dem vokse støvvei store i deres center.

Mening og symbolikk

Calla lily har betydd forskjellige ting i forskjellige perioder i historien, men klassiske betydningen anses å være storslått skjønnhet. For de gamle romerne, liljer symboliserte begjær og sensualitet på grunn av deres store pistils, som ble ansett som svært fallisk. Men med fremveksten av kristendommen, calla lily ble antatt å representere kyskhet, dyd og renhet, og var knyttet til jomfru Maria. Begge kulturer anses calla liljer å være symboler på fruktbarhet og overflod. Calla liljer har blitt en vanlig favoritt i bryllupsseremonier, men derimot liljer er også forbundet med døden. De ble ofte brukt på gravene til ungdommer som led en altfor tidlige død.

Vekst vaner

Calla liljer trives i tropiske omgivelser hvor det er konsekvent varm med regntiden og tørre. Så lenge plantene får nok varme og fuktighet, kan de blomstrer hele året.

Bruker i dag

Selv om calla liljer er tenkt som klassisk hvit, er i dag de tilgjengelige i en rekke farger, inkludert gul, oransje, rosa og lilla. Calla liljer gjør stor snittblomster fordi de er lang varig, noe som gjør dem et populært valg for alt fra bryllupet buketter til dekorative blomsterdekorasjoner.