Betongkloss vs helte Foundation vegger

September 21

Betongkloss vs helte Foundation vegger

Betongkloss vegger er laget av hul blokker holdt sammen med mørtel mens helte vegger er laget av solid plater av betong. Derfor vurderes vanligvis helte vegger sterkere og lettere å reparere. Men hvis betongkloss veggen er tykkere eller forsterket med stål stenger, kan det være sterkere grunnlaget tross alt.

Betongkloss

Betongkloss vegger er laget av hul betongblokker formet som stor murstein. Pre helte murstein deretter samlet på stedet og holdt sammen med mørtel.

Helles betong

Helles betong vegger er laget av samme byggemateriale som betongkloss foundation vegger, men helte vegger er laget av solid, helte plater av betong. Betongen er helles i en eller noen få økter, avhengig av helte veggen.

Styrke

Styrken på veggen varierer avhengig av tykkelse, er en helles betong mur vanligvis sterkere enn en betongkloss vegg. Dette er fordi betongkloss veggen er laget av hul blokker mens helte veggen er fylt helt.

Forsterket stål

Legge til forsterket stål enten veggen kan øke sin styrke og gjør det bedre valg. Hvis du har alternativet alltid legge stål stenger til stiftelsen veggen når du bygger den. I noen stater er dette faktisk et krav.

Reparasjon

Betongkloss vegger kan være vanskeligere å reparere enn helles betong vegger. Når du reparerer en lekkasje i blokk veggen, må du for eksempel bruke et lag av betong gips før du kan forsegle lekkasjen. Dette ekstra trinnet er ikke nødvendig med en helles betong mur.