Betong forskalingen komponenter

March 22

Betong forskalingen er et begrep som refererer til støttestrukturer inneholder flytende betong i ønsket ferdig form mellom det helles og tiden det har satt nok til å beholde formen med forskalingen fjernet. Ulike typer av betong forskalingen er vanlig, og nesten hvilken som helst figur kan opprettes med riktig forskalingen og høyre karakterene av betong. Avhengig av jobben, ulike typer forskalingen kan være ønskelig og forskalingen at ville være tilstrekkelig for en jobb som legger et konkret fortauet kan ikke være egnet for legging et forsterket pad område eller støtter kolonnen.

Enkel tre forskalingen

For grunnleggende betong jobber, kan forskalingen være så enkelt som dimensjonale trelast i riktig størrelse. For eksempel kan lage en 4-by-8-fots patio eller andre betongplate oppnås ved hjelp av metall innsats for å støtte 2-ganger-4 trelast kuttet til riktig lengde. Ordne trelast og støtte det med innsatsen mens betongen er helles og før det har herdet.

Komplekse figurer

Når du oppretter figurer, for eksempel dekorative kolonner eller beskyttende pilarer, finnes det en rekke forskalingen typer. Papp rør kan brukes til å opprette spalter med ulike tykkelser. Sett papp røret i ønsket posisjon, støtter det på utsiden, med stakes eller armert betong og støpe i den. Når jobben er gjort, papp røret kan bli kuttet bort og fjernet, etterlot en konkret søyle i stedet.

Forsterkende forskalingen

Noen programmer krever armert betong, for å støtte vekten eller holde seg til spenninger jordskjelv. I disse tilfellene kan forskalingen inkluderer bunter av pre sveiset rebar (forsterkende bar) eller jern matter, som er sto inne utvendig forskalingen som betongen er helles. Når betongen kurer, blir disse metall forsterkende elementer i styrke og stivhet til det ferdige produktet.

Utjevning forskalingen

Skruen jacks er en type utjevning forskalingen som kan brukes hvor ujevne overflater er et problem. Kontaktene kan bidra til å støtte opp eksisterende forskalingen før betongen er helles og styrket slik at den dypere delen av betongen vil være på nivå med de grunnere delene.