Beste vinrankene å vokse på en lenken koble sammen gjerde

October 2

Beste vinrankene å vokse på en lenken koble sammen gjerde

Gjerder er viktig for dele egenskaper og holde skapninger enten inn eller ut. Gjerder er imidlertid ikke alltid tiltalende for øyet, spesielt hvis de er laget av kjedekobling. Hvis du vil skjule et gjerde og gjøre det dekorative eller en del av din landskapsarkitektur, plante en klatring vinranke eller to ved foten av gjerdet.

Bougainvillea

Bougainvillea er en aggressiv blomstrende vintreet innfødt til Sør-Amerika og Mexico. Denne vine trives i solen og har et rykte for å være nesten uslåelig. Bougainvillea vokser woody stilkene og lange, vining spirer som bjørn dype grønne blader og papery blomster av rød, rosa, oransje, lilla eller hvit. Plante bougainvillea i rik, rask-drenering jord og vann det dypt en gang i uken. Bougainvillea gjør best i full sol, og er et godt valg hvis gjerdet i et solrikt sted.

Trompet Vine

Trompet vinstokker er like aggressive i hagen. Doug Green nybegynner-hagen.com kaller dette anlegget en "thug-like" vinranke som vil vokse "nesten overalt." Som bougainvillea er trompet vinstokker busker som vokser vinstokker lang, woody stilkene. Vinrankene bære brede og lyse grønne blader og trompet-formet blomster i rødt og oransje. Plante trompet vinrankene i nesten alle jord og vann dem. en gang i uken med 2 til 3 inches av vann. Trompet vinstokkene vokser i både sol og delvis skygge, om skyggen kan holde dem fra blomstrende også.

Eføy

Vokse ivy hvis din chain link gjerde i skyggen i stedet for solen. Ifølge hage hjelperen, ivy vil faktisk brenne inne lys solskinn, og foretrekker beskyttede områder. Ivy vokser på vinstokker som legger ut antenne røttene til å støtte anlegget. Bladene er dype grønne og noen ganger spraglete med rød, hvit eller gul, avhengig av ivy. Plante ivy i kompost eller leirjord for å gi det spesielt god drenering og vann det en gang i uken. Gjødsle etablerte ivy annenhver måned med 10-10-10 gjødsel.