Beste stauder for leire jord

April 14

Beste stauder for leire jord

Dusinvis av stauder vil vokse i leire jord. Fra selv seeding villblomster som rudbeckia til skygge-kjærlig planter planter som lungwort er leire-tolerant stauder ofte lett å vokse hvis du betaler oppmerksomhet til deres behov. "Det beste" valget vil avhenge anlegget har andre behov - solen, fuktighet, avløp og plass; og gardener's preferanser - blomstrende sesongen, blomster vs løvverk, farge og størrelse.

Full sol skyet

Dag liljer (Hemerocallis), er tøffe, sol-elskende planter som trives i nesten alle jord, inkludert leire. De kommer i mange varme nyanser, hvit gjennom mørk rød. Deres primære blomstrende periode er forsommeren; noen gang-blomstrende varianter som Stella Doro blomstrer hele sommeren. Noen varianter kan tolerere halvskygge.

Asters er holdbare og lang levetid og kommer i et bredt utvalg av kule og varme nyanser. Deres daisy-lignende blomster tilbyr det beste valget for massene av høst farge i leire jord.

Heliopsis, en av solsikker, er ekstremt lettstelt og lenge blomstrende. Den blomstrer i gul, sommer å falle.

Lilla kjegle blomst (Ecinacea), som er mer rosa enn lilla og også har hvite og gule varianter, vil blomstre i hotteste sommer og i høst, lenge etter andre blomster fastholde. Gail Delaney, hagearbeid redaktør for Bella Online, sier kjegle blomst solid røtter kan faktisk bryte opp herdet leire jord.

Brune øyne susan eller Denver daisy (Rudbeckia) trives på luftig, ledige tomter og langs veikanter og gir frodig gule og bronse i hagen fra tidlig sommer til tidlig høst. Enkelte planter sist bare et par år, men de selv frø voldsomt, selv i leire jord.

Sedum er en bunndekkende som vokser bare tre eller fire inches høy. Det har varianter med rosa, lilla og gule blomster som blomstrer om sommeren. I motsetning til andre sukkulenter, som foretrekker sandholdig jord, kan sedum vokse i sandy, normal eller leire jord.

Sol og skygge Tolerant

Brunnera er kort med hjerte-formede blader og blå blomster som blomstrer i tidlig til sen vår. Det gjør ikke i direkte sol, men trives i sol-dappled skyggen.

Foxglove (Digitalis) presenterer høy blomst spikes i varme nyanser fra elfenben gult til maroon. Den blomstrer i slutten av våren til sommeren.

Cranesbill eller hardy (eller perenniel) geranium (Geranium) gir hauger med blå, hvite og lilla blomster i skygge eller spraglete skyggen. Den blomstrer i slutten av våren til sommeren.

Bell blomster (Campanula), i høyere varianter er spesielt velegnet for leire jord. Hvit, blå eller rosa blomster blomstre i tidlig til sen sommer. Dette er relativt lett å vokse og har kraftigere stammer enn andre høyt blomstrende stauder som riddersporer.

Lungwort (Pulmonaria), med hvit - eller silver-oppdaget bladene, er verdsatt som en løvverk plante, men blomstene er verdt valg også. Varianter av rosa og til briljant kobolt blå blomstrer i tidlig til sen vår.

Problemløsere

Gul erkeengelen (Lamiastrum) vokser i full sol til full skygge. Det er verdsatt like mye for sin grønne og elfenben løvverk som for sine små gule blomster som blomstrer i vår til sen vår. Det tåler tørr skygge (selv om det trenger mer vann hvis det er i full sol) og er en utmerket bunndekkende.

Cardinal blomst (Lobelia cardinalis) blomstrer rød i slutten av sommeren eller høsten. Det er våt, myrlendt betingelsene og er et godt valg for problemområder stående vann, leire jord og full skygge, hvor mange andre planter vil vokse.