Beste sommeren stauder

March 13

Beste sommeren stauder

Medlemmer av the Perennial Plant Association navn planter stauder av året. Denne foreningen består av fagfolk innen hagebruk. Valgte plantene vise en kombinasjon av egenskaper som gjør dem ønskelig for hager, inkludert: sykdomsresistens, lenge bloom, enestående farge eller duft og kalde hardførhet.

Flox

2002 flerårig av året er David flox (Phlox paniculata 'David'). Dette anlegget thrives i USDA anlegget hardførhet soner 4 til 9. Den vokser til en høyde på 36-40 inches med motsatte blad ordning. Blomstene er hvite med buketter som er 1 tomme i diameter.

Anlegget begynner å blomstre i juli og kan bli oppmuntret til å fortsette å blomstre gjennom September ved deadheading brukt blomster. Dette anlegget kan startes ved roten borekaks, stilk borekaks, divisjon og vev kultur. Den gjør best i full sol til delvis skygge i fuktig, godt drenert jord. For å forbedre anlegget vigor, dele det hver to til tre år. Dette anlegget er en god følgesvenn anlegg med purple coneflower, globe thistle eller bluebird aster.

Blå falske Indigo

2010 flerårig av året var blå falske indigo (Baptisia australis). Dette anlegget thrives i USDA anlegget hardførhet soner 3 til 9. Det gjør best i full sol, men kan dyrkes i delvis skygge hvis staket. Blå falske indigo krever godt drenert jord, og er tørke tolerant når etablert. Denne planten vokser til en høyde på 4 føtter og 3 til 4 fot bred.

Blå falske indigo fungerer godt som et bakteppe for en kantlinje eller en vill blomsterhage. Dette anlegget produserer indigo farget blomstrer om våren. Senere i sesongen blir blomstrer oppblåst frøkapslene som kan brukes i blomsteroppsatser.

Frøene må være gjødsles etterpå eller frø jakke må være roughed for å hjelpe spiring.

Putefortegning blomst

Butterfly blå putefortegning blomst (Scabiosa columbaria "Butterfly blå") produserer delikat lavendel-blå blomster som dekker 2 inches i diameter på 12 - til 15-tommers stammer. I 2000 flerårig plante av året blomsten blomstrer fra våren gjennom tidlig falle hvis det er deadheaded. Bladene av dette anlegget er hårete og oval formet og danne en hang som er 6 til 8 inches i høyde og 12 til 15 inches bredt. Dette anlegget er overført gjennom stammen borekaks.

Plante putefortegning anlegget i full sol til delvis skygge og i godt drenert jord full av organisk materiale. Butterfly blå fungerer godt i front av en kantlinje og blandet med ettårige, pærer og andre stauder som gult, lys rosa og/eller rødt.

Walkers lav Catmint

2007 flerårig av året er Walkers lav catmint (Nepeta x faassenii 'Walkers lav'). Det er hardføre i USDA soner 3 til 8 og har en herlig aroma hvis bladene er knust.

Plante dette catmint i full sol og en godt drenert jord. Hvis det er etablert kan det ta litt skygge. Den blomstrer tidlig i sesongen og senere i sesongen. For å oppmuntre mer blomstrende, sviske anlegget tilbake.

Overføre catmint gjennom divisjon og borekaks. Bland dette anlegget i flerårig grenser, rock hager, urtehager, beholder hager og dyrke den som en bunndekkende. Den vokser til en høyde på 36 tommer sprer 30 36 inches bredt.