Beste skyggen trærne for sonen 8A i Texas

July 20

USDA hardførhet sonen 8a er preget av en gjennomsnittlig vinter temperatur mellom 10 til 15 grader Fahrenheit. I Texas, denne sonen feier over midten av staten og inkluderer Dallas, El Paso og Waco. Mens en rekke skygge trær kan plantes i dette området, er stedegne trær, som de er oppført, best egnet til ulike jordsmonn og klima i Texas.

Eiketrær

Det er vanskelig å snakke om skyggen trærne uten å nevne eiketrær. God oaks for sonen 8a inkluderer bur eik (Quercus macrocarpa), live eik (Quercus virginiana), Shumard eik (Quercus shumardii), Texas rød eik (Quercus texana) og vann eik (Quercus nigra). Alle i Texas og foreta utmerket skyggen trærne. Alle har en høy varme toleranse og tilpasse seg de fleste jord. Shumard oaks vokse ca 120 fot høy med en 60 fot bredde. Texas rød, Bur og vann oaks gjennomsnitt ca 75 fot høye med 60-fots bredde, mens Valle er bare 50 fot høy med en 100-fots bredde. Valle og vann oaks er både semi evergreens, men andre er løvfellende.

Baldcypress

Baldcypress (Taxodium distichum) er en deciduous vanligvis plantet for å skaffe skyggen inne Texas. Det er langvarige og ekstremt slitesterk. Når etablert, tåler det både stående vann og tørr jord. Den trenger surt til nøytralt jord kan bli chlorotic hvis jord pH er for høy. Den vokser ca 50-70 fot høy med en 20 - til 30-fots bredde.

Elven bjørk

Barken kanel-farget peeling gjør river bjørk (Betula nigra) et attraktivt tillegg til Texas landskapet hele året. Det er best tilpasset fuktig jord og er ekstremt varme-tolerant. Det bør være plantet i en sur jord, så det kan bli chlorotic i alkalisk jord. Det vanligvis vokser ca 40 til 60 fot høy, men kan nå opp til 90 fot, med en 20 - til 30-fots bredde.

Pecan

Ingen liste over Texas trær er komplett uten omtale av pecan treet (Carya illinoensis), stat treet i Texas. Denne store løvtre tåler forhold over hele Texas. Det gjør best i rik, dyp, bottomland jord, men kan tilpasse seg andre forhold. Det er raskt voksende men vanskelig å transplantasjon. Den ene ulempen er at det er litt rotete når synker sin frukt, kvister og løv, men pecan elskere raskt komme over dette på grunn av sine andre gode egenskaper. Den vokser ca 90 fot høy med en 75-fots bredde.

Cedar Elm

Cedar Alm (Ulmus crassifolia) er en tøff Texas innfødte som tilpasser seg til alle deler av sonen 8a. Det er ganske tørke - og varme-tolerant. Den tåler tung, dårlig drenert leire jord som jord som er moderat komprimert. Mens det er utsatt for nederlandsk elm sykdom, er dette ikke så stor en problem for dette treet som med andre innfødte elms. Den vokser opp til 90 fot høy med en 80-fots bredde.