Beste rot sluttvederlag til bruk i pode frukttrær

June 2

Beste rot sluttvederlag til bruk i pode frukttrær

Pode er en vegetativ overføring som involverer feste en liten del av stammen eller scion, fra et overordnet tre til en rootstock fabrikk. Denne overføringen metoden tilbyr flere fordeler fra en evne til å produsere flere, som cross-pollinating varianter på en plante fordeler rootstock som dwarfing vaner, imøtekommende jordtype og økt pest eller sykdomsresistens. En egnet rootstock må benyttes for å sikre en vellykket union.

Epler

Alabama samarbeidende forlengelse systemet og Universitetet i New Hampshire samarbeidende forlengelse tilbyr flere anbefalinger felles for grunnstammer som vil produsere epletrær av varierende størrelse. Full størrelse trær kan bli podet til egne planter, men er vanskelig å håndtere og er generelt mest verdifulle i dyreliv plantings. MM106 er en anbefalt semi energisk rootstock, med trær vokser 14 å 18 fot høy og produserer opptil 12 bushels av frukt. M7 og M26 grunnstammer produsere semi dverg trær. Begge thees grunnstammer krever fysisk støtte som trellising eller staking. M7 produserer mange suckers som må være beskjæres årlig, men som er tolerant av krage råte. M26 er hardføre og produserer noen amme, men er utsatt for borers og brann blight. Bud 9 anbefales for fullt dverg epletrær som vokser mindre enn 10 fot høy og produserer to til fem bushels av frukt per treet.

Pærer

Felles og asiatiske pærer er ofte podet til rootstock av Calleryana pære (Pyrus calleryana). Pærer er også podet på Pyrus betulaefolia rootstock, men dette gjør dem mer utsatt for brann blys.

Fersken, nektarin, aprikos og plomme

Fersken, nektarin, aprikos og plommer er alle ofte podet til Lovell fersken rootstock. Andre fersken grunnstammer som også anbefales av Alabama samarbeidende forlengelse systemet. Disse foreslåtte fersken grunnstammer inkluderer Guardian, Halford, Nemaguard og Nemared. Nemaguard og Nemared er foreslått grunnstammer bare der steinfrukter har ikke tidligere har vært dyrket. Europeiske plommer er ideelt podet til Lovell fersken rootstock, men kan også bli podet andre fersken grunnstammer eller Myrobalan plomme.

Sitrus

Sitrustrær er ofte podet til Sure oransje rootstock, som er godt tilpasset ulike jordsmonn, og tåler en viss grad av jord problemer, kaldt vær og rot råtner, men er utsatt for sitrus tristeza virus og sitrus Rundormer. Cleopatra mandarin rootstock tåler kulde og motstår sitrus tristeza men er mindre alkaliske-tolerant enn Sure oransje og frukt gir er mindre og av lavere kvalitet. Swingle citrumelo er en hybrid som rootstock er motstandsdyktig mot nematoder, rot råtne og sitrus tristeza virus. Det skaper også en høytytende, frodig tre men kystlandsbyene og blir chlorotic i tunge, dårlig-tappet jord. Den trifoliate oransje (Poncirus trifoliata) er en rootstock anbefales for kumquat og satsuma.

Rootstock utvalg hensyn

Selv bred anbefalinger gir nyttig. rootstock utvalg bør være svært påvirket av stedsspesifikke faktorer inkludert jord trekk, topografi, pest eller sykdom problemer i området, ønsket vekst vaner og annen informasjon. Grunnstammer bør være sunne, riktig energisk og en størrelse som er godt matchet scion eller bud som podet på den.