Beste planter for uteplass potter i Wisconsin

October 14

Container hagearbeid er et ideelt å legge farge og tekstur til landskapet, spesielt i nordlige voksende soner, som US Department of Agriculture soner 2 til 4, som omfatter Wisconsin. Som nordligste Midtvesten stater har Wisconsin en hard, langvarig vintersesongen og en varmere sommer. Rask været endringer kan forekomme i våren og høsten, og fordelen med beholdere er at mange av dem kan flyttes til varmere plasseringer, for eksempel garasjer eller dekket veranda, under den kalde staver. I soner med ekstremvær svingninger er den beste planter for uteplass hage Potter ettårige, grønnsaker og stauder som er vokst som ettårige eller flyttet innendørs beskyttes for vintermånedene.

Ettårige planter

Ettårige er de blomstene som fullfører deres vekst syklus inne en voksende sesongen. De blomstrer rikelig, trives i rik, godt drenering, kvalitet potting jord og svare på generelle og høy-nitrogen gjødsel med gode resultater. Umiddelbar kostnaden er lav - bare rundt en dollar for en pakke med frø eller et par dollar for en multicell pakke av frøplanter, men livet kostnaden ved å bruke ettårige planter i hagen kan bli dyrt hvis du samler og vokse din egen frø. Kjøpe ettårige som best passer din solen tilgjengelighet og vurderer å starte frø innendørs i et solfylt vindu hvis pakkeinformasjonen foreslår. Noen langvarig populære årlig anlegget valg inkluderer petunia varianter, inkludert "Wave" og "Supertunias," både glupsk bloomers, fuchsia, stemorsblomster, snapdragon, marigolds, geranier, kosmos, bratsjer og mange flere. Besøk din lokale full-service hage senter tidlig på våren for beste utvalg retten for ditt område i Wisconsin.

Mens noen ettårige, som bratsj, stemorsblomst, snapdragon, Johnny-jump-ups og sweet alyssum, tåler kaldere netter og selv en sporadisk frost, kan de fleste andre ettårige. Flytt beholdere i garasjen eller dekk med et teppe kvelder hvor frost eller temperaturer under 45 grader er varslet for å oppstå.

Grønnsaker

Beholdere gjør det enkelt for alle å vokse friske grønnsaker. Besøk lokale samarbeidsvillig forlengelse kontoret eller full-service hage senter for råd om når de skal starte beholder veggie hagen gjelder for ditt område. Bland en kvalitet potting jord med like deler kompost i stedet for gjødsling for sunnere, økologiske alternativer. Vurdere å plante kjøligere sesongen grønnsaker, som salat, rødbeter, gulrøtter og brokkoli, i våren og erstatte dem med varmere-sesongen valg, som tomat, paprika og agurk, når de høstes.

Igjen, beskytte selv cool sesongen grønnsaker med et teppe eller ved å flytte til verneområder på sjansen for tunge frost eller kaldere vær. Unngå å flytte planter innendørs oppvarmet områder, som temperatur sjokket kan være skadelig.

Stauder og pærer

Mens stauder er best egnet for voksende i bakken, er det ingen skade i voksende favoritt i en beholder. Stauder som ikke er hardfør til ekstreme sonene i Wisconsin kan fortsatt være dyrket som en årlig eller kanskje overvintrer i en mild, som oppvarmede garasje eller kjeller, hvis holdt vannet midlertidig. Selv stauder innfødt til Wisconsin vil trolig ikke overleve en vinter i en beholder med mindre skritt er tatt for å beskytte delikate rotsystem fra fryser, inkludert transplanting anlegget på bakken på sensommeren og mulching godt eller innpakning beholderen i beskyttende materiale og, igjen, mulching godt. Noen stauder som er bra for containere inkluderer shasta daisy, purple coneflower, asters, mødre, roser og bregner.

Sommeren og våren pærer, som tulip, påskelilje, caladium, gladiola og iris er gode valg for containere og kan være gravd opp og lagret i et kjølig, tørt sted for vinteren.