Beste jordtype for Roses

March 13

Roser er planter av slekten Rosa. Rosa er en mangfoldig med arter vokser i klima så forskjellige som i Ohio og Florida. Opprette ideelle grunnforhold er integrert betydning som vokser rosene i hagen. Ideelle forhold begynner med jordtype om hensyn som jord pH, saltinnhold, fuktighet og andre faktorer er like viktig. Et hevet sengen er den enkleste måten å opprette et optimalt steg voksende miljø.

Jordtype

Horticulturalists fra skoler som University of Florida og Clemson University enige om at ideelt jordtype for voksende roser er løs og tungt i organisk materiale. Om løs jord er best, må jord beholde fuktighet og næring. Ohio State University horticulturalists Jane Martin og Angie Eckert anbefaler loamy jord. Men hevder Martin og Eckert at roser kommer til de fleste typer jord, være det sand eller leire, med tillegg av riktig organisk materiale. Legge materiale som kompost, råtnet gjødsel, leaf mold, torv moss, avfatte kloakkslam, forfalt så støv og fin-korn potting bark i 2 til 4 tommers tykke lag fra overflaten til 12 inches dyp produserer en næringsrik plante seng.

Jord pH og Salt innhold

Jord pH er viktig for roses. Roser tolerere litt mildt sur jord forhold. Kilder er uenige på nøyaktig riktig pH området, men alt tyder på at 5.5 er laveste pH rosene tolerere. Høy pH utvalg toleranse er 6 til 7. Hvis jord pH-nivået er for høyt, kan det bli redusert med svovel eller sulfat. Hvis pH tiltak for lavt, øker blande landbruket kalkstein med jord pH-nivå.

Horticulturalist Curtis E. Swift advarer av rose arter salt intoleranse. Wood rose (Rosa woodsii), som har en liten til mild salt toleranse og Rugosa rose (Rosa rugosa), som har en liten salt toleranse, ta roser ikke salt jord eller hager.

Fuktighet i jorda

Høyre jord fuktighet tall fremtredende i å skape ideelle grunnforhold for roses. Roser bare tåler godt drenert områder. Grunn av dette anbefaler mange kilder plante roser i opp senger, der vanningssystemer kan integreres. Rose røtter krever betydelige mengder fuktighet, men de vil avta raskt i jord med stående vann. Hvis du vil opprette ideelle jord fuktighet forholdene, bland mulch med jorden rundt røttene av en rose plante. Mulch vil absorbere maksimal mengder vann uten at bakken bli myrlendt.

Andre grunnforhold

Roser krever godt luftet jord - de vokser ikke i komprimerte eller hard jord. Roser er også relativt ikke-aggressive og derfor utsatt for konkurransen. Prøvene skal ikke være plantet i nærheten av trær og busker med rotsystem som vil konkurrere om fuktighet og næring.

Bruke gjødsel designet spesielt for roser oppfordrer optimal plantevekst. Imidlertid etter Clemson University horticulturalists Karen Russ og Bob Polomski brenner mye gjødsel anleggene, forårsaker nedgang. For å unngå brenning, følge nøye til gjødsel instruksjoner.