Beste jord blanding til å spire tomat frø

February 11

Beste jord blanding til å spire tomat frø

Ingrediensene kreves for en tomat frø-Start medium varierer, men de grunnleggende komponentene er den samme: torv moss, perlitt og vermikulitt. En ytterligere anvendelse av gjødsel kreves når tomat frø germinate. Hvis du er ny til vokser tomater fra frø, det er noen valg, men en soilless medium er den enkleste måten å gå.

Frø-Start blanding

Denne grunnleggende frø-Start blandingen oppretter en jord som beholder vann uten å gjøre det våt. En våt jord kan forårsake problemer med sopp og demping av. For å gjøre denne jord, kombinere fire deler av torv moss, to deler perlitt og to deler vermikulitt. Denne jord blandingen inneholder næringsstoffer. Når frøene spirer, gjelde en vannløselig gjødsel til jord. Denne jord blanding er ideell for erfarne gartneren som er for vane å bruke gjødsel plantemateriale.

Cornell Mix

Utviklet med Hagebruk avdeling ved Cornell University, består denne frø starter av to deler torv moss, en del hver av perlitt og vermikulitt, 1 tsp. lime, 1 tsp. 0-20-0 gjødsel og 2 tsp. slow-release 19-6-12 gjødsel. Denne jord blanding krever ikke ekstra befruktning mens frøene er spirende. Denne jord blanding er ideell for Gartner hvem kan glemme å befrukte seedlings.

Jord-blokk Mix

Jord blokker krever en blanding som holder sammen og beholder mye vann uten å bli våt. Denne jord er laget av sterilisert potting jord, torv moss og vann, deretter blandet sammen i en trillebår eller store bøtte før det blir konsistensen av peanøttsmør. Når den når denne teksturen, presse jord-blokk mold i forberedt jord blanding og trykk mold mot en trillebår eller bøtte. Slipp støpte jord fra mold på en skuff eller flate. Plante hver blokk, og vann fra bunnen. Rutinemessig dis blokker for å holde dem jevnt fuktig. Denne typen jord blanding bør bare brukes når gartneren starter frø i jord blokker.

Enkelt Soilless alternativ

Denne blandingen er en lett å bruke for de som er nye til vokser tomater fra frø. Det krever en boks med gelatin med sukker, små beholdere som yoghurt kopper, liten baby-glass og selv muffin bokser. For å starte prosessen, bland gelatin i henhold til instruksjonene og plassere 2 inches av gelatin i hver beholder. La gelatin avkjøles helt. Når gelatin er avkjølt, plasser tre frø i hver beholder og dryss med kanel. Dekke beholdere med et ark av plast eller glass og Legg i et solfylt vindu. Så snart frøene begynner å spire, Fjern plast eller glass fra toppen av beholdere. Tillate tomat frø å vokse til to sett av bladene har dannet. Når dette har skjedd, Fjern gelatin og frø fra beholdere og plasser i jord. Gelatin er en stor soilless blanding å bruk fordi den er laget av dyr bein. Dette stoffet hjelper tilvirke nitrogen og sukker i gelatin feeder frøplante.