Beste gulrøttene for en beholder hage

January 18

Beste gulrøttene for en beholder hage

Container hagearbeid er et godt alternativ for folk som har ikke noe tilgjengelig land tradisjonelt plante grønnsaker eller frukter. Mens de fleste beholder gartnere velger for å vokse planter som produserer aboveground matvarer som tomater, squash og paprika, kan rotgrønnsaker som gulrøtter være ble dyrket i beholdere hvis den aktuelle varianter er valgt.

Beste varianter

De fleste gulrøtter har rotsystem 6 til 10 inches lang, så de fleste hage beholdere kan lett romme dem. Varianter som er spesielt utviklet for å produsere kortere gulrøtter er perfekt for container hagearbeid. Red-cored Chantenay er en delikat, skarpe gulrot med 6-tommers røtter. Danvers halv lang har koniske røtter som gjennomsnittlig mellom 6 og 7 inches lang og lagrer for lengre perioder. Gourmet gulrøtter som trives godt i beholdere inkluderer små fingre, som er bare 3 til 5 tommer i lengde, 1/2 tommers diameter og har en svært høyt sukkerinnhold. Thumberline gourmet gulrøtter produsere en golfball størrelse runde gulrot med en 2-tommers. Andre gulrot stammer anbefales for beholder dyrking inkluderer spartanske Bonus, Nantes halv lang og Pioneer.

Beholder krav

Rotgrønnsaker trenger en dyp jord om to ganger eldre lengden for riktig utvikling. Siden gulrøtter normalt ikke vokse over 8 inches lang, vil en standard 18-tommers-container hagearbeid pott gi plass til gulrøtter å vokse uten trengsel. Plante dem med plass å tynne dem mellom 2 og 3 inches hverandre gjør flere gulrot plantene til å dyrkes i hver beholder. Tilstrekkelig drenering er avgjørende for vellykket container hagearbeid, så potten bør ha minst fire ¼-tommers hull boret på bunnen. Plassere ca ½ tomme på små glassbiter leire potter eller grov grus i bunnen videre oppfordrer avløpet.

Jord og fôring

Gulrøtter generelt foretrekker en middels tung potting jord blandet med litt av kompost. Regelmessig fôring med en plante mat utformet for å oppmuntre vegetabilske vekst anbefales for alle beholderen food planter, som de trenger næringsstoffer normalt finnes i jord av tradisjonelle hagen tomter.

Omsorg og høsting

Holde gulrot plantene godt vann, slik at det øverste laget av jord er alltid fuktig, men ikke gjørmete. Plass containere i et område som mottar minst seks timer en dag med sollys. Høsten avhenger av en rekke gulrot, så sjekk frø eller frøplante retningslinjene for å avgjøre når din gulrøtter er klar til å bli trukket opp og spist.