Beste grønne bønne frø

July 19

Beste grønne bønne frø

Det finnes to hovedtyper av grønne bønner: bush bønner som vokser lav til bakken og pole bønner som vokser høy, og må støttes mens de vokser. Mange forskjellige varianter er utviklet for begge typene, gir gartnere masse valg blant de beste frø tilgjengelig.

Bush bønner

University of Illinois anbefaler flere varianter for hjem hagen, inkludert Kentucky lurer på. Tilpasset fra pole bønne med samme navn, gir dette bean sterk, lav vinstokker som holder pods av bakken. De kan høstes i 57 dager. Den Tendergreen Bush er en tung store avlinger, produsere velsmakende glatt pods som er bra for å spise fersk og canning og frysing. Bakgård Gartner sier at dette bean når en høyde på bare 2 fot, og det kan plantes annenhver uke for en langvarig høst.

Pole bønner

Seedfest fastslår at "den blå sjøen Pole Bean har vært vurdert standarden for alle pole bean varianter." Den produserer store avlinger mørt og godt bønner som måler opp til 7 inches lang. De er utmerket for canning og frysing og har ingen strenger. Kentucky blå, et annet populært valg etter Hume frø, produserer tidlig på bare 60 dager, med 7-tommen pods som bjørn hele sesongen.

Andre varianter

En mindre vanlige bønne som er stadig i popularitet, fava bønne har voksende vaner ligner på pole bønne ved at den sender ut lange vinstokker trenger staking. Plantene produsere store fibrøs bønne skjell som inneholder flere store grønne bønner som er faktisk den spiselige delen av anlegget. Fava bønne Delle Cascine er populære i Italia, ifølge Gourmet frø, og produserer lange pods som er fulle av bønner. Lima bønner også produsere store, tøffe ytre skall som huset flere anbudet blek gul-grønne bønner. Burpee forbedret Bush Lima bønne produserer 5-tommers lange bønner som alle inneholder 4 eller 5 bønner. Planter nå en høyde på 20 tommer.