Beste Bush roser for Nord Georgia

December 26

Beste Bush roser for Nord Georgia

Det er fire USDA hardførhet soner i staten Georgia: sone 7a, 7b, 8a og 8b. Nord-Georgia er i sonen 7a der planter er kaldt hardføre fra 5 til 0 grader Fahrenheit. University of Georgia anbefaler plante bare rot roser fra November til mars. Lette befruktning skal begynne hver måned fra mars til begynnelsen av September. Velg rosenbusker kjent for sin hardførhet og suksess i Nord-Georgia.

Slå ut

Nord georgisk rosebusk elskere har velge blant flere vakre valg fra den prisbelønte Knock Out variasjonen som gjør godt i sonen 7a. Knock Out familien er rangert høyt ved University of Georgia og bemerket Georgia gartnere som P. Allen Smith og Walter Reeves. I 2000 vant den opprinnelige Knock Out rød rosen unike All-American Rose utvalg (AARS) award. Nord krigen kan også velge "Knock Out" oppfølging.

"Double rosa," er en dobbel-blomstrende utvalg med levende rosa blomster. "Sunny" vil legge glans til landskap med sine lyse gule roser. "Rødmende" gjør et fint valg for en lys rosa rose, og "Rainbow" er elsket for sine lys rosa blomster og gule stamen. Hele "Knock Out" familien er kaldt hardføre, pålitelig sykdom og pålitelig for å vise en dusør på blomstrer fra vår før den første frosten vanskelig. Busker vokse kompakt og buskete, nå en høyde og span av 3 til 4 føtter. En annen fantastisk karakteristiske er at "Knock Out" roser trenger ikke å være deadheaded; blomstene frafall av seg selv.

Tiffany

'Tiffany' steg også rangerer høyt på anbefalt valg av UGA for Nord-Georgia hager. Tiffany roser gjør en strålende og prangende uttalelse i blomsterbed og kantlinjer. Tiffany er en stor blomst hybrid te steg busk. Dens langstilkede roser ble først introdusert i 1954. Fra det øyeblikket "Tiffany" gikk på å vinne priser fra AARS, amerikanske Rose samfunnet og James Alexander Gamble Rose duft Award. Selv om blomster kan være en livlig rosa eller gul, er rasen oppkalt etter den berømte Tiffany smykker butikken som er kjent for sin herlige boksene. Vurdere å plante en lav vekst blå staude, "Johnson blå" geranium, "Blå Emerald" flox eller plumbago å tie-in med Tiffany navnet.

Blåfarge

"Blåfarge" er en annen anbefalt rose for Nord Georgia. Seaform er en energisk, etterfølgende rosebusk med mørk grønt løv. Doble blomster som vokser til ca 2 inches bredt dekker grenene med kremhvit klynger av lett duftende blomster. Blomstene slående sikkert å bli en blikkfang i noen Nord-Georgia-landskapet, og vil gjøre et utmerket valg for en hvit blomsterhage.

Bekymringsløse skjønnhet

"Carefree Beauty" er et godt valg for en buskete steg busk. Sorten lever opp til navnet bekymringsløse. Den kan overleve Nord Georgia vintre uten behov for beskyttelse, og har utmerket motstand mot mugg og svart flekk. Blomstene er mildt duftende. Blomster er lys lyserød med gule pollenbærere, gi rosene et særpreget utseende. Blomster kan spre seg så bredt som 5 tommer.