Beskrivelse av Hibiscus Kriya Yoga

September 21

Beskrivelse av Hibiscus Kriya Yoga

Paramahansa Yogananda krediteres med popularisere den gamle praksisen av kriya yoga i den vestlige verden. Etter endt sine studier i India, reiste Yogananda i vest, hvor han underviste kriya yoga mellom 1920 og 1952. En stor del av kriya yoga praksis innebærer seremonielle bruken av blomster. Hibiskus spiller en viktig symbolsk rolle i kriya yoga.

Kriya Yoga

Yoga er en stadig mer populær aktivitet som fremmer både fysisk og psykisk velvære. Ordet "kriya" er Sanskrit og betyr "handling." Den er basert på filosofiske ideen at alle former for handlingen kan oversettes til former for tilbedelse. Oppgaven kriya yoga, da, er å oppnå opplysning på en bane av strenge self discovery. Det kombinerer studiet av metafysikk med de fysiske øvelsene knyttet til yoga og dermed vanligvis undervises i regi av en kriya yoga master.

Hibiskus og Kriya Yoga

Blomster sprer gjennom nesten alle typer yoga. I kriya yoga, er hibiskus ment å representere Shakti. Shakti har to betydninger. Først, det er kjent som en guddommelig kraft som tanker har. Dernest er Shakti kvinnelige personifiseringen av guddommelige i hinduistiske tro. Kriya yoga lærere bruke crimson hibiskus når lærer elevene om denne gudinnen. Det er vanligvis brukt som et symbol, med hver av de fem petals ment å representere en av de fem sansene. Hibiscus blomster finnes også på yoga matter og blir ofte brukt i logo yoga sentre.

Innvielse

Hibiscus brukes også i initiering seremonier for studenter som skal starte sin formelle studie av kriya yoga. Denne innvielsen innebærer en renselse av det sanser, ryggraden og kroppen, i tillegg til velsignelser med blomster, som typisk hibiskus. Initiering inneholder også et dryss av hellige vannet, offergaver til Gud og yoga master så vel som affirmasjoner. På dette punktet, er penger vanligvis laget til yoga master eller center som studier finner sted.

Yoga ritualer med Hibiscus

Shakta ritualer er kriya yoga øvelser som forsøker å rense både sinn og kropp. Mantra er resitert, håndbevegelser er laget og vann er sipped. En annen viktig element er bruken av krydder og blomster, inkludert rød hibiskus. En søt basilikum blad og et bilwa blad vanligvis omgir den.