Beskrivelse av en lilla Aster

October 25

Beskrivelse av en lilla Aster

Også spre aster, spredt-leaf aster og sky-slipp aster sent lilla aster (Aster patens) er en urteaktig flerårig aster/daisy gultrefamilien. En grov, shrubby vane og fiolett eller blå blomster karakterisere anlegget. Opprinnelig fra USA, sent lilla aster er en wildflower ansett som lett å vokse.

Utseende

Sen lilla aster vokser til en eldre høyde av ca 1-1/2 fot. Anlegget har litt hårete, sprø stammer toppet med daisylike blomster til en tomme i diameter. Bladene er grov struktur og små til avlange, vokser til å bli opptil 2 inches lang. Flower kronbladene er blåaktig eller fiolett med gule disco buketter. Blomstene vises fra sensommeren til høsten.

Lignende planter

Lilla aster overfladisk ligner glatt aster (A. laevis), en annen innfødt aster blomst som også blomster i sommer og høst. Glatt aster vokser mellom 1 til 3 fot høy produksjon tomme blomster med bleke-lilla kronblad og gule disco buketter. Glatt aster har veldig glatt, voksaktig stengler og blader. Dens stammer er farget med lilla eller burgunder. Stammer har en hvitaktig blomst.

Habitat

Sen lilla aster oppstår i store deler av USA, inkludert en stor del av øst, samt samt Midtvesten, deler av Texas, Georgia og Tennessee. I naturen, Anlegget thrives i tørr, åpne skog og Mark. Som en hage plante vokser sent lilla aster i amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 4 til 8. For best resultat, vokse det i en godt drenering jord i fullt sollys eller delvis skygge. Tillate noen luftsirkulasjon, som overfylt planter kan utvikle foliar sykdommer.

Funksjoner

Sen lilla aster er mest fri for skadedyr og sykdom, selv om anlegget er utsatt til pulveraktig mugg. Aster vil oppstå i planter dyrket i komprimerte, tung leire jord. Blomster er attraktiv for sommerfugler, gjør sent lilla aster et godt tillegg til en wildlife-tema garden. Anlegget har en naturalizing effekt for ca og hytte hager. Sen lilla aster trives i rock hager.