Beskjæring Espalier epletrær

February 7

Beskjæring Espalier epletrær

Espalier er en hagebruk tradisjon utviklet i Nord-Frankrike og sørlige England under 1500 ifølge artikkelen "Espalier trær" publisert i "The Moder Jord News" magasinet. Espalier trær kan være utfordrende og å vokse, ta alt fra fem til 10 år for komplett utvikling; men er epletrær en av de mest vellykkede treet å trene i stilen espalier. Fordelene med en espalier epletreet kan være verdt bryet. Ikke bare er de en uvanlige tillegg til hagen eller landskapet, men den tillater for mange frukttrær skal plantes i en relativt liten plass.

Instruksjoner

•Provide et espalier, kjede-link gjerde eller rader med 12 - til 14-gauge galvanisert wire strukket horisontalt mellom 4-fots høye innlegg du har begravd på begge sider av plassen der du skal plante epletreet. Plass ledningen rader 15 til 18 inches hverandre for en grunnleggende Cordon espalier mønster. Se ressurser-delen i denne artikkelen for mer informasjon om individuelle espalier mønstre.

•Plant "ett års pisk", eller unge treet med få eller ingen grener. En artikkel publisert av "The Moder Jord News" anbefaler beskjæring pisk slik det ser ut som en 18 - til 24-tommers stick. Klipp av lav grenene å oppmuntre vekst av fremtidige fruktbærende laterale og vente ett år for nye vekst å dukke.

•Train den beste to eller tre grener av espalier apple treet ved å knytte dem loosly ledninger eller espalier. Bøy skuddene som de vokser og fortsetter å sikre dem til din espalier med hagearbeid båndet eller båndene. Sjekk stilkene regelmessig for å være sikker på at de ikke er tilværelse "kvele" av tett bindinger.

•Prune ut noen nye grener som er svak, vokser frem, krysset over andre eller voksende utenfor etablerte mønster. Fortsett å velge de beste nye vertikale grenene å fullføre espalier design. Holde formen gjennom vanlige beskjæring av undesirable vekst.

Tips og advarsler

  • Espalier frukttrær krever mye vedlikehold for å holde sin form og produsere frukt. Være forberedt på å beskjære espalier treet flere ganger i året for best resultat.