Berry Planting Guide

September 26

Berry Planting Guide

I forhold til 40 andre frukter og grønnsaker, blåbær rang som nr kilde for antioksidanter, ifølge USDA Human ernæring Center. Lastet med fiber, har vitaminer og antioksidanter, regelmessig inntak av bær, som jordbær, bjørnebær, bringebær og stikkelsbær, mange helsefordeler. Og ved å følge noen generelle regler og unngå vanlige plante feil, du kan plante vokse din egen bær og høste fordeler.

Jordbær

Jordbær er en av de enkleste og mest populære fruktene for hjem gartnere å vokse. Valgte et sted med full sol, med godt drenering, sandholdig leirjord med pH fra 6,5 til 6.8. Luke nettstedet før planting og i vekstsesongen og endre jord organisk materiale. Plante våren, når jorden er tørr nok eller høsten. Plante jordbær 12 til 18 inches i raden med 3 til 4 føtter mellom røtter rett ned. Vann etter planting og opprettholde god fukt gjennom hele sesongen. Unngå plante jordbær i jord der jordbær, bringebær, poteter, tomater, auberginer eller paprika har blitt tidligere plantet. Jordbær er hardfør USDA soner 5 til 8.

Blåbær

Blåbær, en velsmakende superfood hovedsakelig innfødt til Nord-Amerika, er ganske lett å vokse og er hardføre i soner 3 til 8. En godt forberedt og merkede området er viktig, som blåbær trenger syre jord (pH mellom 4.5 og 4.8) med en høy-oppbevaring og solfylte locale. Plass blåbær 4 til 5 fot fra hverandre i rad- og 8 til 12 fot mellom rader. Ikke anlegget for dypt som de har en grunne, fibrøs rotsystem. De krever hyppig vanning og gjødsling etter en måned etter planting. Mulch med flis Luke kontroll, i tillegg til manuell luke. Plante minst to varianter for deling.

Brambles

Brambles, som inkluderer bringebær og bjørnebær, har samme grunnleggende krav som jordbær, som godt drenert jord, full sol og pH. Gjødsle jord før planting. Plass rød og gul bringebær 18-24 inches hverandre, black bringebær 20 til 24 inches og 3 til 4 føtter for bjørnebær. Rader skal være lik avstand på 8 til 12 fot. Suge i vann et par timer før planting (og mens plante) og vann rikelig etter planting og bevare fuktigheten til opprettet. Mulching under opprettelse hjelper kontrollere ugress i tillegg til manuell Luke, men vær forsiktig med bringebærs grunne rotsystem. Ikke plante bringebær der jordbær, bringebær, poteter, tomater, auberginer eller paprika har blitt plantet før. Det er brambles egnet for voksende i soner 3 til 11.

Ribes

Ribes, inkludert rips og stikkelsbær, er små frukter ideelt for soner 3 til 7. Anlegget i godt drenert jord med minst 2 prosent organisk materiale og en pH mellom 6.0 til 6.5 en solrik beliggenhet unngå sørlige eksponering. Plass 3 til 4 føtter i raden og 6 fot mellom rader. Opprettholde tilstrekkelig fuktighet nivåer etter planting. Bruk gressmalingsklaffen å tilbakeholde ugress. Solbær vil gjøre bedre med to eller flere varianter for deling.