Belysning for en innendørs hage

September 26

Belysning for en innendørs hage

Sollys er begrenset innendørs, spesielt i korte vinterdager. Innendørs gartnere vokse lysene for å gi sine fabrikker nok av blå og røde bølgelengder de trenger til trives i deres vekst syklus. En rekke typer belysning finnes som er egnet for voksende planter innendørs. Velge den beste belysningen for din innendørs hage basert på størrelsen på hagen, hva slags planter du vokser og bekostning involvert.

Glødende

Fordelene med vanlige glødepærer er at de er allment tilgjengelig, og kobler til eksisterende utsalgssteder. Ulempen er at pærene er ikke effektiv, varer ikke lenge og få varme. Glødepærer leverer et fullt spekter av lys. Bruker bare de røde og blå bølgelengdene. En streng med 75 til 100 watts pærer i 3-fots intervaller 3 til 4 fot over plantene gir næring en 6-fots-bredformat-området. En enkelt klemme-på sted vokse pære gir næring en plante eller liten gruppering. Lysene kan være kontrollert av en timer for å gi ekstra lys ved behov.

Lysstoffrør

Opprinnelige lysene brukes til å dyrke planter innendørs, lenge lysrør må ballast, en komponent som begrenser mengden av elektriske gjeldende kjører gjennom rørene. De er kjøligere enn incandescents, så kan være nærmere planter, men kan tørke planter Hvis for tett. De gir rød-blå spekteret trengs av planter, men på bekostning av installere reaktorer og det korte livet til lysrør heve kostnadene for å bruke dem som vokse lysene. T-5 lysrør er høy effekt lys med lav varme og minimalt strømforbruk. de er best for kort vekst sykluser og rooting borekaks innendørs. Lysrør er billig å kjøre, men dyrt å installere. De har en blåaktig skjær, noe som gjør dem mindre attraktive for oppholdsrom og innendørs kommersielle viser.

Høy-intensitet-utslipp (HID)

HID belysning er effektiv, varer lenge og det beste valget for innendørs hager. Lysene krever et dyrt ballast å operere og venting eller luftkjølte reflektorer å redusere sin varme. HIDs produserer 500 prosent mer lys enn glødepærer. De er egnet for spirende frø og belysning innendørs vegetabilske hager og vegetabilsk planter og planter innendørs. De produserer høy varme, så må plasseres godt unna planter. Høytrykks natrium-damp pærene har en oransje-røde spektrum ideelt for blomstring og fruiting planter. Metall metallhalid lys gir vegetative/vekst scenen en blå-grønne spektrum. De kan kombineres for å gi ideelle belysning på ulike stadier i et anlegg vekst syklus.

Light - Emitting Diodes

LED er dyrere å kjøpe enn glødepærer, men er varige, energieffektive og kule. De koble til eksisterende utsalgssteder. LED kommer i farger som kan blandes som passer hver vekst stadium. Lilla lysdioder kombinere røde og blå farger som støtter planter fra spiring blomstring og reproduksjon. Lysene er liten og lett, så kan brukes i anlegget grupperinger for dramatiske effekter i hjem og innendørs kommersielle sammenhenger.