Behandling for mugg i et ventilasjonssystem

September 2

Behandling for mugg i et ventilasjonssystem

Mugg er en sopp som trives i fuktige miljøer. I fuktig klima er det ikke uvanlig å finne mugg på kjeller gulvplanker og bad vegger eller voksende inne andre ventilasjonsanlegg, oppvarming og air condition. Tilstedeværelsen av mugg i et ventilasjonssystem kan forårsake ubehagelig lukt og er kjent helsefarlig.

Profesjonell rengjøring

Når det er betydelige mugg vekst på synlige deler av ventilasjonssystemet, kan du trygt anta at mugg er også tilstede på deler som ikke er synlige. Profesjonelle rengjøring anbefales derfor fjerne alle mold og mugg fra luftkanaler og ventilasjonssystem.

DIY behandling

Rengjøring av luftkanaler og Air-condition kanaler med en quart vann og 2 ss. er klor en effektiv måte å feilfri mugg flekker og fjerne mugg-relaterte lukt. Hold aircondition avløpsrør og drypp kokekaret ren og klar. Kontroller at ventilasjonen system filterene er rene og endre dem regelmessig. Vurder å bruke en avfukteren for å fjerne fuktighet fra luften i hjemmet ditt.

Betraktninger

Hvis miljøforhold som forårsaket mugg veksten ikke rettes opp, mugg vil gjenta seg. Dehumidification, riktig ventilasjonsåpningene og regelmessig rengjøring med en løsning av klor bleke og vann kan bidra til at problemet i sjakk.