Begonia huset planter

July 22

Begonia huset planter

Begonier er blomstrende planter som kan være dyrket for deres store, frimodig fargede blomster eller deres blader, med ulike varianter som blir dyrket for hver. Mens begonier kan dyrkes utendørs, gjør deres følsomhet for kulde dem årlige planter i de fleste deler av USA. I stedet vokse din begonier innendørs for å legge litt farge og visuell variasjon til ditt hjem. Dyrke begonier som huset planter er en enkel prosess.

Belysning

Begonier favorisere lyse, direkte sollys, og mer lys som de får, jo bedre. Angi din begonier i et vindu med en sørlige eller østlige eksponering for de lys. Hvis du bare har svak windows tilgjengelig, bruke lysstoffrør for å gi plantene dine mengden lys som de trenger. Dette gir deg umiddelbar og direkte kontroll over hvor godt ditt begonier vokse og hvor mye lys de få.

Vanning

Begonier krever mer vann om sommeren enn om vinteren, når deres vekst bremser ned betydelig. Før vanning en begonia plante, trykk på jorda med fingertuppene. Ikke vann begonia til overflaten av jorden er tørre. Når du går til vann i begonia, vann det til vann renner ut i bunnen av beholderen.

Fuktighet

En måte å sørge for at din begonier trives er å sikre at de har rikelig med fuktighet. Mens deres jord ikke trenger å holdes konstant våt, trives begonier på har fuktige luften rundt seg. Gi dem fuktigheten de trenger av misting bladene hver dag. Du kan også opprette et mini drivhus for din begonier ved å dekke dem med en plast telt etter misting og deretter slå en voksen light på dem.

Beskjæring

Beskjæring en begonia gir det en bedre form. En begonia skal kompakt og buskete, snarere enn høy og leggy. Bare hugge av tipsene grenene regelmessig å fremme vekst utover i stedet for å opp. Du kan også bruke liten avklipt for å oppnå den samme effekten. Hvis du tar din begonia inne fra utendørs, rense den for å opprette nye blader som er bedre tilpasset seg de nye omgivelsene.