Bee Balm eller Monarda blader

December 31

Bee balms (Monarda) er flerårige planter dyrket i både urter og busker Hage. Disse amerikanske innfødte er del av mint familien og er best dyrkes i full sol til lys. De lange bladene har en krydret, lemony duft og har vært brukt i århundrer til smaken te og gelé.

Bruke Monarda blader

Brygge bee balm te akkurat som vanlig te, av bløtlegging tørkede blader i varmt vann. Bruk en te infuser inneholder bladene. I tillegg foreslår North Carolina State Universitys nettsted å bruke bee balm blader til smaken gelé, supper og stuinger og fruktsalater. Bladene kan også legges til potpourri.

Tørking Bee Balm

Tørr Monarda blader ved plukke ren blader fra stammen og plassere dem på gamle vindu skjermene på godt ventilerte steder. Du kan også tørke dem mens du fremdeles er på stilkene ved hjelp av en gummi band til å gruppere en rekke stammer og så henge gjeng opp ned i en skyggelagt, luftig sted. Lagre tørkede blader i en lufttett beholder.

Sykdom problemer

Bee balms er mottakelige for pulveraktig mugg, særlig i fuktige områder. Du kan kontrollere sykdommen av lokalisering planter i full sol i et område med god luftsirkulasjon. Kontroller at alle soppmidler du er godkjent for bruk på kulinariske avlinger.