Basswood treet planter

July 11

Basswood, felles navn for enkelte arter av slekten Tilia, særlig den amerikanske basswood, Tilia Americana, har både kommersielle og dekorativ verdi. Tidlig indianere gjorde tau og fisk garn fra treets bark og innlemmet basswood i deres åndelige tro. I dag, vokse hjem gartnere basswood i en trestruktur.

Beskrivelse

Basswoods vokse fra ca 60 til 125 fot høy og har en levetid som kan overstige 200 år. Bladene, ca 5 til 6 inches lang, har taggete kanter og en mørk grønn farge på toppen, med en blekere green på bunnen. De gule blomstene vises i våren eller tidlig sommer og bo i blomst for ca 2 uker. Frukt, en 1/4-tommers nutlet, inneholder vanligvis ett frø. Mer sjeldent kan mutteren holde to eller tre frø. Barken begynner som grå-grønn, så modnes i grå-brun. Den kjøper også rygger og furer med alderen.

Dyreliv

Dyreliv finner mange bruker for basswood treet. Mange dyr, inkludert ekorn, mus, fugler og rev spise frøene og kvister. Hjort lever på ulike deler av treet også. Eldre basswoods i ulike stadier av forfall gir ofte ly for enkelte skog dyr, som vaskebjørn, som bruker den hule områder av fallende trærne som Hi.

Tre

Tre fra treet, en bartre som håndverker kan ganske lett, gjør et utmerket materiale for musikkinstrumenter eller jakt decoys. Matter, skap, sko og tre retter kommer også fra lys, myk-grained tre. Finér fra basswood gjør godt egnet til kurver og kryssfiner. Tidligere ble tre også brukt til å bygge mat å lage produkter som en butter churn. Andre bruksområder for basswood trelast inkluderer møbler, skrin og leker.

Betingelser

Basswoods foretrekker en fuktig, næringsrik jord. De gjøre dårlig i jord som ikke har en god tilførsel av nitrogen. Selv om treet tåler en rekke jord pH fra 4,5 til 7.5, blomstrer den i jord med en pH rundt 7.0. Basswood har noen skyggen toleranse, men etablerte trær må solfylte forholdene å nå sitt fulle potensial. I naturen, er basswood ofte funnet langs elven og innsjøer, på grunn av sin preferanse for fuktige forhold.