Barlind vs Hemlock

June 24

Barlind vs Hemlock

Barlind og vanligvis er begge bartrær, eviggrønne trær med nål som løv, de er begge tolerante av delvis eller full skygge. Mens de fleste bartre har frø på kjent tørr koner, har barlind frøene i røde bær. Selv om navnet hemlock er forbundet med en gift, er den giftige hemlock en helt annen plante mer nært knyttet til selleri. Barlind er faktisk mye mer giftige enn vanligvis.

Om barlind

Barlind, bartre i slekten japansk, har flat nåler omtrent en tomme lang og frø omsluttet av en rød, kjøttfulle dekker som er attraktiv å fuglene som spre frøene. Det er tre arter som varianter er vanligvis dyrkes i hager: engelsk barlind (T. baccata), Japansk barlind (T. barlind) og en hybrid mellom dem, T. xmedia, også kalt Anglojap barlind. Noen varianter er høyt og smalt, noen er dverger; noen har gull kanter nåler, og noen er betydelig trær opp til 50 fot høy. Alle er ganske sakte voksende, foretrekker litt skygge og trenger godt drenert, syre jord. Nålene, bær og andre deler av barlind er svært giftig for mennesker.

Om vanligvis

To av de vanligvis dyrket vanligvis, kanadiske hemlock (Tsuga canadensis) og Carolina hemlock (T. carolina), i østlige Nord-Amerika. Den vestlige hemlock (T. heterophylla) og fjellet hemlock (T. mertensiana) er begge innfødt til vestkysten. Vanligvis kortere, smalere nåler enn barlind og har en lacier, mer delikat utseende. Som med barlind, de foretrekker syre jord og vokser i skyggefulle steder. De er imidlertid mye større trær, nådde 100 fot eller mer, selv om noen dverg varianter finnes. Vestlige hemlock er motstandsdyktig mot et insekt, hemlock ullen adelgid, som er ofte dødelig til både kanadiske og Carolina vanligvis.

Hage behov barlind og vanligvis

Både barlind og vanligvis har en preferanse for godt drenert, acid jord med en høy andel av organisk materiale til, hva slags jord finner du i en moden skog. Deres toleranse for skygge angir også en forkjærlighet for en skog miljø. Begge trenger fuktighet og tolererer ikke tørke, men barlind er mindre tilgivende dårlig tappet jord, har en tendens til å dø rett i myrlendte områder.

Landskapsarbeid med barlind og vanligvis

Barlind har en mørkere, mer solid tilstedeværelse i hagen enn vanligvis, på grunn av dype grønne fargen på sine nåler og deres tette forgrening mønster. Du vil også finne en større variasjon av former og størrelser på barlind, noe som gjør dem lettere å anfall i hagen planen. Bruk dem til å fylle i bakgrunnen av en delvis skyggelagt eller skjermen naboens stasjon. De er spesielt effektivt når satt av ved nye blader og blomster eller den lyse falle fargen på løvtrær. Vanligvis skinne der du trenger en betydelig treet med en delikat utseende, spesielt der av høyere trær som maples og oaks. Fjellet vanligvis mindre ofte sees i barnehager enn de andre, men de pleier å vokse mer langsomt og kan brukes hvor du trenger en mindre prøven.