Bare rot Boxwood & Topiary

April 9

Bare rot Boxwood & Topiary

Boxwood (Buxus sp.) er kjent for sin evne til å være sikret, klippet og formet i nesten alle form tenkelige. Opprette topiary boxwood kan være en utfordring og sikkert kreve tålmodighet, men resultatet er vel verdt innsatsen. Videre er starter boxwood fra bare rot en billig, selv om en litt vanskeligere alternativ til tradisjonelle containerized eller balled planter.

Grunnleggende

Helt siden kolonial ganger, har boxwood vært et fast innslag i det amerikanske landskapet. Boxwood er kjent for sin skinnende eviggrønne bladverket og tett pakket form. Men er boxwood kanskje best kjent for sin funksjonalitet i landskapet som en hekk, frittstående eller midtpunktet topiary plante. Faktisk, på grunn av i boxwood tett form og blad struktur er det en ideell kandidat for klipping og sikring som er ment å formet i en topiary. Endelig, boxwood kommer i mange former og størrelser, og selv om kommersielt de fleste planter er kjøpt i en container eller balled i burlap, mange forhandlere tilbyr bare rot boxwood.

Historie

Boxwood har vært en del av amerikansk landskapsarbeid kultur siden kolonitiden, det er derfor mange med kolonistil hjem velger boxwood for deres landskapsarbeid. Bortsett fra gammeldags følelsen, har boxwood vært en svært nyttig plante for gartnere og landscapers. Den utstrakte suksessen i nordamerikanske hager kan virke rart vurderer at boxwood ikke er innfødt til Nord-Amerika. Faktisk, er med amerikanske boxwood (Buxus sempervirens) faktisk innfødt til Europa og Asia, ikke Amerika.

Funksjonen

Bare rot og topiary boxwood tjene en rekke funksjoner i landskapet. Bare rot boxwood er ofte billigere enn i alternative potted boxwood, som gjør den velegnet for store plantings når prisen er et problem. Topiary boxwood kan fungere som hekker for personvern eller som en provisorisk vegg langs. I tillegg har kreative gartnere funnet flere måter å uttrykke seg ved å lage praktfull laget skulpturer med boxwood og deres beskjæringssakser.

Kultur og omsorg

Boxwoods er generelt lett å vokse og opprettholde. De foretrekker sandy sandholdig leirjord jord med en nøytral til litt alkaliske pH. Boxwoods gjøre det bra i solen skygge, men begge ekstreme bør unngås. Selv om ganske tørke tolerant som Art, topiary og bare rot boxwoods krever støttende vanning i varmere sommermånedene.

Problemer og utfordringer

Selv om en robust og hovedsakelig pleie-fri plante, boxwood - spesielt bare rot og topiary--kan presentere en rekke utfordringer. En viktig utfordring med bare rot boxwood er å plante og første-års overlevelse. Dette er fordi røttene av anlegget blir utsatt for luft under planting og kan tørke ut og nekter å vokse. En av de vanligste problemene med topiary boxwood er skyggelegging av lavere greiner, som får dem til å slippe blader. Oftest oppstår denne skyggelegging effekten når toppen av topiary boxwood vokser så lenge at det blokkerer lyset fra å nå bunnen grenene.