Båndsag sikkerhet Pusher typer

April 30

Som med alle motorverktøyet, kommer sikkerheten først når du bruker en bandsaw. Regel nummer én er å holde fingrene fra bladet; Dette gjøres enkelt ved hjelp av en push-pinne. En push-pinne trenger ikke å være en pinne: begrepet refererer til en enhet som brukes mellom deg og trestykket du kutte, for å drive tre nøyaktig gjennom bladet mens du holder hånden fra den.

Hakk Stick

Den enkleste formen for push stick er et stykke tre om lag 2 inches bredt og 12 inches lang, med et hakk skåret i slutten av det som kan passe over hjørnet tilbake trestykket som kuttes. Denne typen push pinne er bra for smale trestykker, fordi uten en pinne hånden må passere svært nær bladet for å presse trestykket gjennom. Mens skyve stokk med en hånd, kan du støtte utstående slutten av veden blir kuttet med den andre hånden, så det ikke Vipp opp og bind.

Flat Pusher med håndtak

En flat pusher med håndtak er et bredere stykke tre, kanskje 4 tommer bred x 10 inches lang, med en klamp knyttet til baksiden av dens lavere ansikt og et håndtak festet til toppen. For å bruke denne typen push pinne, plassere tre kuttes på tabellen bandsaw. Plass overflate på tre slik at bak klamp fanger bakenden av tre. Hold inn sylinderen med håndtaket og presse tre gjennom bladet.

Offer Push Stick

Hvis du er veldig små biter av tre på bandsaw, kan du finne det vanskelig med å bruke en push pinne uten å treffe bladet. For dette, kan du gjøre en midlertidig push stikker ut av skrap tre, å skyve det høyre i bladet. Når skyve slutten er full av kutt, snu push pinnen 90 grader og avskåret slutten, så begynner igjen. Ved å trykke tre hele veien gjennom bladet med push-pinne, kan du gjenopprette de små bitene av bandsaw bordet med den andre hånden når de har blitt skjøvet langt nok fra bladet at det er trygt å plukke dem opp.