Bambus voksende instruksjoner

August 11

Bambus voksende instruksjoner

Bambus er en enkel plante å vokse og heve, enten det er en enkelt stilk i en pott eller en hele skogen av canes. Gjort riktig, kan du vokse bambus i hagen din å skape et fredelig miljø. Men hvis ikke du er forsiktig, bambus canes kan lett komme ut av kontroll og ta over hele verftet. Her er noen tips om hvordan å vokse bambus og holde det i sjakk.

Typer av bambus

Det finnes to typer bambus: kjører og klumper. De fleste gartnere frykter kjører forskjellige fordi det sprer seg lett, dekke store avstander og bli vanskelig å kontrollere. Kjører bambus kan stoppes av stående vann (for eksempel et koi tjern) eller en betong barriere. Clumping bambus vokser saktere og er lettere å inneholde. Men clumping variasjonen er en tropisk plante og kan bare dyrkes i visse områder.

Omsorg for bambus

Når du har etablert hvilke bambus du ønsker å vokse, lære å holde det sunt. Vannet plantene dine ofte. Bambus, spesielt når plantet, krever mye vann og rikelig med sollys. Den vokser best i jordsmonnet. Bambus er en type gress, krever det også en gjødsel som er høy i nitrogen. Holde jord pH rundt 6.0 og Luke ofte. Beskjæring bør gjøres en gang i året for å fjerne gamle eller ødelagte stilker.

Forhindre insekt skade

Det finnes to typer insekter som er spesielt skadelig for bambus: bambus midd og oversiden. Den tidligere kan vanligvis styres med en insecticidal såpe, men sistnevnte er vanskeligere å nå; Bambus Society of America anbefaler å bruke dimethoate for å holde oversiden i sjakk.

Voksende bambus innendørs

For de som ikke har området eller som ikke ønsker å håndtere ut-av-kontroll bambus i bakgårder, kan bambus lett bli dyrket innendørs. Bruk en stor, liten pott, som noe du plante vil spre fylle hele plassen. Clumping bambus ikke trenger hyppig repotting, men kjører bambus vil. Hvis du ikke vil heller plante igjen og igjen, kan du fjerne anlegget fra beholderen, ta ut omtrent en tredjedel av røttene og plante den tilbake til sin opprinnelige pott med friske jord. Holde jorda fuktig, men ikke overwater en plante bambus. En plante som er velstelt vil belønne deg ved å gi ditt hjem med en grasiøs, dekorative.