Bambus treet informasjon

May 27

Bambus treet informasjon

Selv om noen ganger tenkt som et tre, tilhører bambus gresset familien av planter. Det har den karakteristiske hul stilken av gresset familien, og det er kjent for sin profilerte vekst. Det kommer fra Sørøst-Asia og Sørøst-Asia der det brukes som et byggemateriale og dens skudd som mat. Det finnes over 1200 varianter av bambus. Dyrking av bambus krever kunnskap om sine behov og problemer.

Om bambus

Bambus er største gresset i verden. Den vokser i kolonier og reproduserer ved kaster skudd året som vil slå til en stokk med La innen 60 dager. Anlegget har et tiltalende utseende som brukes ofte i landskapsarbeid windbreaks og personvern skjermer. Noen varianter er kaldt hardføre, andre er tropiske.

Typer av bambus

Det er mange forskjellige typer bambus. Det er ofte vanskelig å klassifisere dem som bambus kan blomst bare hvert 20 til 120 år, og blomsten er den enkleste måten å klassifisere typen. Det kjører varianter av bambus som spre seg raskt og grovt og kan bli et problem i begrensede områder, og klumper bambus som er mindre sannsynlig å spre men kan fortsatt invadere andre hageområder. Finne riktig bambus for bruk er viktig å holde plantene under kontroll.

Plante bambus

Bambus skal plantes i et område med surt, loamy jord og full sol, ifølge AmericanBamboo.org. Organisk materiale som kompost kan bli jobbet i jord å forbedre tilstanden. Det skal ingen lommer rundt på rootball. Plant 1 eller 2 inches under karakteren. En liten vollgrav gravd rundt anlegget vil hjelpe med første vanning og gjødsling. Plass tett sammen for en windbreak-effekt lenger fra hverandre for personvern, men ikke nærmere enn 4 fot fra hverandre. Mulching anbefales.

Opprettholde bambustrær

Etter den andre sommeren vekst, bør noen fortynning av plantene gjøres, fjerne eldste canes, men tar ikke mer enn 1/3 av totale klumps. Slipp vanning er den beste metoden for vanning bambus. Rask utgivelsen gjødsel med nitrogen ratio på mer enn 10 kan startet i April og re brukes hver 4-6 uker.

Kontrollere spredningen av bambustrær

Noen varianter av bambus vil spre vilt med mindre en "barriere" er plantet for å kontrollere spredningen av rotstokker at roten i de få inches jord. Angi denne "barriere" bør sette ca 30 inches dypt for å hindre at rotstokker blir under den. En billigere og enklere metode er å grave en 8 - til 10-tommers grøft rundt plantene å hindre spredning og bare kutte noen rotstokker som prøver å krysse grøften.