Bambus planter for utendørs

June 5

Bambus planter for utendørs

Bambus er den største av alle grasarter og en av de raskest voksende plantene i verden. Når du velger en bambus anlegg for utendørs, plante en kjører bambus eller en gruppe bambus. En kjører bambus vil spre titalls føtter under et år mens clumping ulike sprer et par inches, men hovedsakelig forblir i en fast busk form.

Himmelske bambus

Også kjent ved sitt latinske navn, Nandina domestica, er himmelske bambus en ideell utendørs dyrker fordi den vokser sunt i full sol eller delvis skygge og i de fleste jord typer. Som en gruppe, busk som bambus gjør det et attraktivt dekorativ plante foran et hjem eller hage grunn sin lille røde blomster. Anlegget vil vokse raskere og høyere - opp til 6 fot - hvis plantet i rike, våt jord, men det er ekstremt motstandsdyktig mot tørke. Himmelske bambus er så kalt fordi den når full blomst i sterk sommervarmen, hovedsakelig i den sørlige delen av USA

Gigantiske tømmer bambus

En innfødt bambus fra sørlige Kina og Taiwan, gigantiske tømmer bambus er en vanlig og enorme bambus ideelt for utendørs plante i en hage. En gruppe type bambus, planten vokser 15 til 25 fot høy i sin ungdom og opptil 55 fot høyt på full modenhet. Høy, grønn, bredt stammer - gjennomsnittlig 4 inches i diamter - fungerer bra for screening i hagen eller bassenget for personvern.

Dverg hvit Stripe bambus

Dverg hvit Stripe bambus er en busk som bambus anlegg med en lang hvit stripe løper ned hvert blad. Farge gjør den hvit stripen attraktiv for en front gangvei, en poolside landskap eller en evergreen hage. Planten vokser opp til 3 feet tall i full eller delvis skygge. Dverg bambus, på grunn av det liten størrelse og farge, er ideelt for planting under, eller "underplanting," stor busker i hagen, som wax myrtle eller burford holly.

Svart bambus

Vokser naturlig i øst- og sentral-Kina, er svart bambus en vakker babmoo som vokser i utendørs og tiltrekker oppmerksomhet. Anlegget når opptil 15 fot høy og bred i en klynge. Den culms eller rørformet stilker, begynner grønt når unge og slå skinnende svart når nådde voksen alder. Mens culms bli svart, forblir buskete bladene grønne. Svart bambus gjør for en god screening anlegg i en front eller siden hage på grunn av høyden.