Bambus med svarte flekker & spist blader

November 15

Bamboo har flere naturlige skadedyr. Svarte flekker og spist blader er den mest sannsynlige årsaken powderpost beetle. Disse insekter hjemsøke woody planter og bar inn i dem, forårsaker skade og redusere tre til et fint pulver. Dette er hvor de får sine navn.

Symptomer på infisering

Hvis bambus er infisert med powderpost biller, vil du se hull i stammene. Disse hullene er 1/4 til 1/2 tommers diameter. Se etter et veldig fint pulver rundt hullene, ved foten av plantene eller inni seg. Flekker kan bli svart på grunn av skade eller en soppinfeksjon invadere skadet områder. Bladene kan også vises skadet, og gule og slippe av planter.

Identifikasjon

Det finnes flere typer powderpost biller, men de er alle svart, brun eller rød-brun. De er lange. Kroppene har to segmenter, det andre segmentet blir mye lengre enn først. De kan være alt fra 1/32 til 1/8 tommer lang.

Eliminering

TThe beste måten å kvitte seg med en powderpost bille infestation er fjerne berørte bambus canes og ødelegge dem. Ikke lagre bambus for alle typer bruk, som bille larver overlever for å reinfest overlevende planter. Hvis hullene er infisert med en sopp, bruke en kobber-baserte soppdreper. Dette eliminerer soppinfeksjon slik at plantene å helbrede.

Forebygging

Powderpost biller hjemsøke tørt treverk med et fuktighetsinnhold over 15 prosent men under frodige, fuktig bambus. Den beste metoden for forebygging er å holde bambus vannet og grønn. Hvis det tørker, er det være mottagelig å infeksjon.