Bambus hage ideer

May 13

Bambus er vakre planter som vokser med en hastighet på opptil 24 tommer døgnet – treaktig raskest voksende plantene i verden. Bortsett fra brukes i hager, brukes bambus også som byggemateriale og som en kilde til mat. Det er mange forskjellige typer bambus som kan vokse i forskjellige klimaer, og det er det som gjør dem ideelle hageplanter.

Klumper og spre bambus

Klumper og spre er de to hovedtypene av bambus. Clumping bambus skjemaer tett bunter. Spre bambus, referert noen ganger til som kjører bambus, sprer seg raskt og vokser tett. Én av de beste tingene om bruk av bambus i hagen din er at de kan brukes til en rekke formål. De kan brukes som screening for personvern, slik at du kan vokse dem nær windows. De kan også være vokst som hekker og selv gjort til topiaries samt vokst som innendørs planter for hjemmet eller kontoret. Spre bambus er også bra for erosjonssikring fordi når plantet på jorda den oppretter et nettverk av tett underjordiske røttene; men kan det lett komme ut av hånden, så det ikke er egnet for liten målestokk.

Størrelse

Som det er over tusen arter av bambus, er det bare naturlig at de kommer i forskjellige størrelser og farger. Dverg bambus er ideelle for groundcovers eller hekker. Den minste av sitt slag er pygmé bambus som er bare 2 inches i høyden. Gigantiske bambus vokse 40 til 75 fot høy og har canes som er 4 til nesten 7 inches i diameter. Den største av alle bambus er moso som vokser opp til 75 fot. Gigantiske bambus er for stor til å vokse i beholdere og er derfor best dyrkes i bakken. På grunn av deres tykk canes, kan de brukes for håndverk og bygging.

Farge

Som mange planter kommer bambus også i forskjellige farger avhengig av arten. Noen av de ulike typene er gul bambus, svart bambus og blå bambus. Den vanligste er gul bambus, oppkalt etter sin rike gule canes med noen striper på undersiden. De er best plantet ved siden av en bygning eller bane og kan plantes i en container eller i bakken. Svart bambus har mørke canes og mørk grønne blader og ser best i en moderne, minimalistisk hage; de kan også være plantet i en container på i bakken. Blå bambus er oppkalt etter sin canes blå med lilla fargetoner som falmer gult. De ser best når plantet i en stor gryte eller ved siden av vann.Velge hvilken bambus er egnet for hagen din er svært viktig. Først bør du vurdere hvor mye tid du har å ta vare på plantene dine før du bestemmer deg på hva slags bambus du ønsker for hagen din. Som andre planter trenger bambus spesiell omsorg og oppmerksomhet.