Bald Cypress treet forplantning

September 24

Bald Cypress treet forplantning

Bald cypress (Taxodium distichum) er en stor, deciduous nåletre endemisk til Nord-Amerika. Den mottar sitt felles navn skyldes at grenene vises skallet gjennom vinteren når treet faller sine nåler. Bald cypress spiller en viktig rolle i våtmarksområde økosystemer i det sørlige USA, men treet vokser i en rekke grunnforhold over hele landet. Bald cypress trær er lett å overføre fra frø.

Beskrivelse

Bald cypress trær, som har en middels vekst, live over 200 år og kan vokse over 100 fot høy. unge har en pyramideformet vekst vane, men som treet modnes, den øvre tak sprer seg utover og kan vokse opp til 60 fot over. I våt miljøer heve bald cypress trær pneumatophores (kalt "knær") over røttene, slik at trerøtter kan hente oksygen i stående vann.

Samle frø

Bald cypress trees Produser små, runde kjegler som inneholder frø. Harvest kjegler tidlig på høsten før Konglene er modne, og la dem tørke. Bryte tørr kjegler og samle frø. Bald cypress treet frø krever fysiologiske dormancy for å spire riktig, ifølge University of Kentucky. Plasser frø i et fuktig planting medium og chill dem i kjøleskap i 60 dager før planting av frø i en potting medium.

Planting frø

Så frø potting jord og vedlikeholde fuktighet i jorda for å lette spiring. Plass frøplante i fullt sollys og vann regelmessig for å opprettholde fuktighet i jorda. Bald cypress planter vokse raskt og kan oppnå en høyde på 8-30 inches i deres første leveår. Bald cypress trær er sårbar for konkurranse fra weeds; Dyrke planter i beholdere kan treet å etablere sunn vekst før blir transplantert til faste voksende plasseringen. Den beste tiden å plante bald cypress seedlings på eiendommen er når treet er sovende (fra November til mars) ifølge University of Florida.

Omsorg

Vann bald cypress trærne regelmessig for å opprettholde jord fukt gjennom vekstsesongen. Plass en 2 til 4 tommers lag av organisk mulch rundt foten av frøplante sypresser til å vedlikeholde fuktighet i jorda og hindrer ugress i å konkurrere med små trær. Overvåke små trær nøye etter tegn for skadedyr og sykdom og holde området planting uten ugress før treet er etablert i landskapet. Når etablert, krever bald sypresser litt ekstra pleie.