Bakken orkideer skadedyr

October 30

Orkideer har et rykte for å være finicky tropiske planter. Gartnere blir ofte overrasket når de lærer det er en hardfør orkidé som vokser i hager. Kinesisk bakken orkideer (Bletilla striata) sender opp massene av lyse, lavendel-rosa blomster i sen våren og forsommeren. Bakken orkideer er lett å vokse og bare har fire insekt skadedyr, ingen av dem store.

Om bakken orkideer

Også kalt Jacinto orkideer, er kinesisk bakken orkideer medlem av orchid familien som vokser på bakkenivå, ikke i trær som mange av tropiske orkideer vokst innendørs. Hardy i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8, disse stauder vokser best i delvis skygge og er mest tiltalende plantet i massene. Pleated, semievergreen bladene er attraktivt selv når plantene ikke i blomst. Bakken orkideer vokser 8 til 24 inches høy og bred.

Bladlus

Små og myke-bodied, bladlus er den vanligste pest på kinesisk bakken orkideer. Disse insekter samles på anbud, nye vekst, hvor de feed på væsker inni knopper og blader. Sjekk planter minst to ganger i uken i løpet av våren når bladlus er mest aktive. Disse insekter kommer i mange farger, avhengig av arten, men kontrollen er den samme for alle. Vask av lys angrep med en sterk vannstråle fra en hageslange. Spray tunge angrep med en hagebruk olje eller insektmiddel merket for bruk mot bladlus.

Trips

Trips er veldig liten flygende insekter som lever anlegget blader ved skraping åpne bladet cellene og suge ut saft. Og skade planter, spres Trips ofte sykdommer. Hvis du mistenker en Trips infestation, Legg et stykke hvitt papir under din bakken orkideer og trykk blader og stengler. Trips, som ser ut som små streker, faller på papiret. Spray planter med et insektmiddel godkjent for bruk mot Trips.

Vekter

Skalaer fester seg primært til stilkene av bakken orkideer, selv om de noen ganger hekker på undersiden av bladene. Infested planter avvise og produsere liten ny vekst. Skalaer skiller også honeydew som feeds sotete mold sopp. Inspisere anlegg ikke bare for insekter, hvilke ligne fisk skalaer godt festet til anlegget, men svart, moldy områder også. Hagebruk er mer effektiv mot vekter enn insektmidler.

Spider Mites

Spider mites er vanlig hage skadedyr. Hvis du finner dem på din bakken orkideer, er de sannsynligvis fôring på andre planter, også. Infested planter har en flekkete utseende og skadet blader kan slå bronse. Du kan også se fine spindelvev, spesielt på undersiden av bladene og i skrittet mellom stengler og blader. Insekter seg er små og spiderlike. Spider mites er en opportunistisk pest, påvirker planter allerede stresset av tørke eller uriktig befruktning. Holde plantene godt vann under tørre perioder og skyll noen ganger med en sterk strøm av vann fra slangen vaske av lys infestations. Dårlig angrep krever bruk av en miticide, et insektmiddel spesielt formulert for midd.