Azalea vekst

January 26

Azalea vekst

Et bredt antall azalea arter, hybrider og kultivarer eksisterer, lysere landskapet i hager og hjem over hele USA og andre steder. Planten blomstrer utendørs våren gjennom tidlig på sommeren. Veksten av azalea er forbedret ved å plassere den i riktig jord og sikre at den mottar den rette blandingen av sol.

Azalea vekst

Asaleaer har en sakte til moderat rate på vekst, rapporterer University of Arkansas delingen av landbruk. Til slutt utvikle seg til en oppreist, ovale formasjon, dette anlegget vanligvis vokser like høye som 5 eller 6 fot, selv om det potensielt kan nå to ganger at høyde. Forsiktig beskjæring av gartnere kan holde at høyde i sjakk. På toppen av lange, nakne stammen av asalea finner blomster arrangert som baller i en rekke dristige farger.

Miljø

Maksimal veksten av en azalea oppnås når det er plantet i en kul side som mottar delvis solskinn. Noen varianter tolerere solen i større grad enn andre, men nesten alle etterspørsel områder som ikke utsettes for økter med varme solen eller tørke vind. En forsiktig balanse er nødvendig, men som asalea plantet i full skygge vil oppleve en mangel på blomstrende og svekket vekst. Plante dem ved siden av filtrerte solen av et tre som en furu er ideelt.

Jord

Asaleaer har grunne rotsystem som er lett bli skadet av tilstedeværelsen av overdreven vann. Planten vokser best i godt drenert jord rik i organisk materiale og med et surt pH nivå av mellom 4.5 og 6.0. Jord som tømmes dårlig benekter azalea nødvendig oksygen og stunts sin vekst. Mangel på vanning bidrar også til sannsynligheten for anlegget utvikle rot råtne. Hvis det er nødvendig å plassere en azalea i et vann-logged, legge kompost til omkringliggende jord å sikre overlevelsen av anlegget.

Ernæring

Sammenlignet med andre busker krever asalea minimalt med befruktning; kompost med strimlet løv og annet organisk materiale vil vanligvis være nok. Tegn som busk lider ernæringsmessig inkluderer forkrøplet vekst, små blader, slippe blader og utvikling av en lys grønn eller gul farge. Testing av jordkvalitet anbefales for å fastslå Hvis veksten av asalea påvirkes av kvaliteten på jorden eller andre problemer som sykdom og insekt angrep hydration problemer.