Azalea Houseplant omsorg

January 8

Innendørs asalea er hybrider dyrket i drivhus, har en avrundet form og kan vokse til 20 inches høy. De kan kjøpes på en blomsterhandler eller funnet i blomst delen av dagligvarebutikk på visse tider av året. For å få blomst lengst fra en azalea houseplant, velge en plante med farge i knoppene og få til ingen blomstene åpne. En potteplante azalea er tilgjengelig i en rekke farger, krever lite omsorg under blomstrende.

Temperatur

Innendørs asalea trenger kjølig temperatur å holde seg frisk. Temperaturene på dagtid bør være mellom 60 og 65 grader Fahrenheit, men ikke over 68 grader F. Om natten, skal temperaturen være 45 til 55 grader F. Hvis indoor temperatur er varmere, kan azalea angis i innelukket veranda, garasje eller kjølig område av huset.

Lys

En azalea houseplant krever et godt opplyst område når blomstrende, men ikke i direkte sollys. Full sol vil visne blomster og redusere levetiden til anlegget. Angi azalea nær en solfylt vindu, i indirekte sollys, i minst fire timer om dagen. Når azalea ikke er i blomst, sette den i et solfylt vindu.

Vanning

Under og etter blomstrende, holde jorda fuktig for asalea. Sjekk fuktigheten i jorda hver dag for å unngå å la jord blir for tørr. En alternativ måte å se etter tørrhet er å løfte den potted azalea test hvor tungt det er. En fuktig pott vil føles tung og en gryte med litt vann vil føle lys. Desto lysere potten føles, mindre vann finnes i jord. Angi potten i vasken og vann azalea med vann fra kranen. La overflødige vannet renne fra hullene før den tilbake på tallerkenen. Hvis jorden er for tørr, vente 15 minutter og vann det igjen.

Gjødsling

En innendørs azalea trenger bare å bli befruktet når det ikke blomstrer. For å holde houseplant den sunne og forberedt for neste blomstrende periode, bruk en syre-forming gjødsel en gang annenhver uke. Stopp gjødsling på azalea når det spirer ny blomsterknopper i høst eller vinter.

Etter blomstringen

Beskjære falmet oppblomstringer av klemmer dem av grener og figur anlegget før det er buskete. Nytt potten på azalea i en beholder som er omtrent en tomme større enn gamle potten. For den nye jorden, en del potting jord, to deler torv moss og en del sand eller perlite. En pakket potting jord rik på torv moss er også greit å bruke når repotting innendørs asalea.

Chlorosis

Chlorosis er forårsaket av jord som er for alkaliske eller når det ikke er nok jern i jord. Det fører til bladene å gulne, men årer i bladene bo grønn. For å teste for høye alkaliske nivåer i jord, kjøpe en jord testing kit på en hage senter eller barnehagen. Hvis jord pH er høy, gi azalea ammoniumsulfatgjødsel å balansere pH. Følg instruksjonene på pakken for programmet. Hvis jord pH er fint, må jord som kan brukes ved å bruke et sin natur chelated jern produkt til jord.