Azalea Bush omsorg

November 26

Azalea Bush omsorg

Asalea er langvarig, hardfør blomstrende planter som kan vokse så høy som 10 føtter i noen tilfeller. De fleste azalea busker nå modne høyder av 3 til 5 fot og viser fargerike blomstrer i enkelt eller bi-farget varianter. Asalea forveksles ofte med rhododendron, en annen plante i samme familie.

Jord krav

Asalea kan er ikke dype planter og bli forkrøplet og skadet hvis plantet i jord som er for vått. Før planting en azalea bush, sjekk jord pH eller kjøpe potting jord som svever på den syrlig siden av pH-skalaen, mellom 4.5 og 6. Mulch buskene godt å beskytte mot tørke-lignende forhold i sommervarmen. Furu barken lagt overdrevet våt jord kan gjenopprette næringsstoffer til asaleaene og forhindre rot sykdommer.

Soling

Finne riktig mengde av soleksponering kan være en balansegang med asalea busker. Asalea vokse i delvis skygge, men lider av redusert spirende hvis soling er mindre enn tre timer daglig. Høyere trær som skygge azeleas opprette et akseptabelt miljø for buskene. Mange timers direkte sollys kan forårsake solbrenthet på bladene og øke sannsynligheten for en blonder bug infestation.

Vanning og fôring

Vann krav til asalea, avhenger delvis av økende jord. Rik jord holde fuktighet godt. Sandy jord beholde ikke fuktighet Vel, opprette behovet for hyppige vanning, spesielt med unge planter. Vanning flere ganger ukentlig under tørketrommel tider av året kan være nødvendig. Vanning av den nedre delen av azalea busken, rundt rot ballen og base av anlegget, er det viktigste å gi fuktighet og næring uten bidra til sykdom. Asalea generelt krever ikke gjødsel med mindre vekst har blitt hindret på grunn av sykdom eller usedvanlig tørre forhold.

Sykdommer og skadedyr

Lace bugs, midd og skala er primære insekt skadedyr av asalea. Lace bugs suger saft av anlegget, mens midd lever på blader. Skala skader bark. Mindre infestations av insekt skadedyr kan fjernes manuelt fra anlegget. Moderat til alvorlig angrep krever anvendelsen av insecticidal såper eller kjemiske plantevernmidler. Soppinfeksjon og råte kan påvirke asalea som bli overveldet med fuktighet. Beskjære bort berørte bransjer og blomstrer, og spray anlegget med en soppdreper å inneholde sykdom og infeksjon.