Australsk tomat varianter

July 1

Tomater er frukt, men er vanligvis forberedt og som grønnsaker. Høy i vitaminer og antioksidanter, noen tomat varianter er så liten som en kule mens andre vokse til størrelsen på en softball, veier mer enn en halvkilo. Mange vokse sine egne tomater, ikke bare for å spare penger, men fordi tomater er lett å vokse og smak best spist rett utenfor vintreet. Australsk tomat industrien faller i to kategorier; tomater dyrket for behandling og tomater dyrket for fersk markedet.

Arvestykke

En favoritt for gartnere og bønder, arvestykker er lett å vokse, motstå skadedyr og sykdom moderat godt og har vært en pålitelig tomat i Australia i mange år. Uvanlig formet, arvestykker vokse i en rekke farger og har en sterk smak. Noen ulike typer inkluderer Jubilee, grønn Zebra, Lillian gul og Toms gule lurer på.

Grosse Lisse

En av Australia's mest populære tomater, Grosse Lisse er en pålitelig tomat som vokser i svært varme forhold. Selv når utsatt for sykdom, nyere varianter av Grosse Lisse er mye hardføre. Hvis voksende dem selv, plukke tomater mens de fortsatt har noen rosa på dem og deretter la dem til slutt modning innendørs eller i solen. Hold tomater ved romtemperatur før de er moden. Hvis du kjøle dem for tidlig, vil de miste noen av smaken.

Roma rød eller gul

Kalles også Plomme tomater, er disse allsidige tomater perfekt salater eller smørbrød. Relativt små, egg-formet Roma har en fastere hud enn mange andre tomat varianter og er vanligvis mindre surt. Lett å vokse, Roma tomater er en populær type bruke hjem canning.

Cherry eller drue

Populært i Australia, kirsebær og drue tomater er saftig, full av smak og perfekt for å legge til salater eller bare tjene som en siderett eller snack på egenhånd. Drue tomater er vanligvis mindre enn cherrytomater og kan være litt søtere. Varianter inkluderer Naomi, millionær, Honeygrape og Mandolin.

Biff

Blant de største av dyrket tomater veie biff varianter ofte mer enn ett pund. Tomater kan være både arvestykke og biff. Biff tomater brukes i smørbrød fordi en del lett dekker hele overflaten. Typene omfatter Brandywine, Cherokee lilla og rosa biff.