Australsk eviggrønne trær

March 6

Australsk eviggrønne trær

Australias varierte landskap har gitt opphav til en rekke uvanlige eviggrønne trær. Noen er tørke-tolerant og trives i Australias store ørkenen indre kjent som outback, mens andre foretrekker Australia skoger og strekninger lange av kysten.

Overlevelse

Noen eviggrønne trær har grå - eller blå-farget blader som gjør dem til å overleve Australias sprengningsarbeid sol og varme. For eksempel har mulga og vier Acacia begge blålig bladene. Denne coloring viser at de er reflektere blått lys i stedet for å absorbere, som beskytter dem mot solskader i varmen av outback.

Funksjoner

Mange av Australias eviggrønne trær - inkludert willow myrt og vier akasie - har hengende grener og løvverk som gir dem pistrete utseendet på piletrær. De produserer også uvanlig blomster; for eksempel, har mulga spiky blomster vises i vinter. Noen har også duftende blader, som Eucalyptus og vier myrt.

Dyreliv

Noen eviggrønne trær har nære relasjoner med australske dyr. Eukalyptus er et kjent eksempel, som koalabjørner knaske på bladene og sove i skyggen. Når termitter hul ut eukalyptustrær, sove andre critters i disse hull og sprekker, ifølge PBS natur.