Asparges planter i vinter

February 1

Asparges planter i vinter

Asparges planter er hardføre stauder som kommer tilbake år etter år med økende avlinger. Dette staude vekst vane betyr at asparges krever høst og vinter omsorg samt våren og sommeren tending, og øker betydningen av opprinnelige området utvalg og jord forberedelse.

Nettstedet og jord

Siden asparges planter må leve gjennom vinteren samt summers, velge et sted inneholder som begge sesonger. Stedet må få full sol hele dagen i hele året, og drain raskt etter noen vinterstormene. Som en flerårig, asparges outlives andre grønnsaker, så plante den i utkanten av en etablert hage å holde det ut av veien nyplanting. Bruk solid organiske kompost på plante å holde jorda næringsrik og løs hele året, og å unngå frysing om vinteren.

Planting datoer

Asparges plante skal finne sted i tidlig på våren, når bakken myker nok til å jobbe. Siden asparges er hardfør for frost, kan denne planting finne sted før den siste frost datoen i ditt område. Plante 1 år gamle asparges kroner i furer 5 inches dypt, 1 til 1 1/2 fot. Strø jord over kronene fylle furer, i stedet for pakker det ned. Dette gir de nye plantene en hel sommer å vokse og etablere før harde vintertemperaturer satt i.

Vinter omsorg

La plantene som de er for vinteren, med alle løv intakt å samle energi til kronene. Dyrke jorden høsten å fjerne ugress, og mulch med 2 til 3 inches av organiske kompost å beskytte utvikle spears. Asparges er hardføre og vil overleve snø pakker og vinterstormene på egen hånd. Opprettholde mulch laget som nødvendig og vann planter med 2 inches av vann under tørr ganger i uka.

Modenhet datoer

Asparges planter kan leve opp til 20 år med riktig pleie, og fortsette asparges produksjon gjennom. Høste oppdateringen ett år etter planting, tidlig på våren til forsommeren. Plukke asparges spears som er 7 til 9 inches høy og fast, knipser eller klippe dem like over jord nivå. Høste hver to til fire dager i begynnelsen av sesongen, flytte til hver én til to dager senere i sesongen, og opprettholde avling for to til fire uker. Stopp innhøsting når alle spears er mindre enn 3/8 tommer i diameter.