Asiatiske aubergine varianter

October 15

Asiatiske auberginer (Solanum melongena var. esculatum) er medlemmer av søtvier familien, som også inkluderer tomater, paprika og poteter. Grønnsaker er referert til som "nasu" i Japan. Asiatiske auberginer har blitt dyrket i Kina og India siden det femte århundre, og hundrevis av varianter finnes i gruppen. Grønnsaker er mindre og mer slank og lengre enn italiensk eller amerikanske auberginer. Asiatiske auberginer vanligvis har 2-tommers diameter og 9 tommer eller lenger i lengde. De kommer i en rekke farger, inkludert skinnende svart, lavendel, rosa, lilla, hvit eller grønn.

Ping Tung lang aubergine

Ping Tung Long er en asiatisk aubergine variasjon innfødt til Taiwan og regnes blant beste av de asiatiske aubergine variantene. Frukten er litt over en tomme i diameter og vokser opp til 18 inches i lengde. Denne aubergine har en skinnende, mørk lavendel hud og er oppkalt etter sin byen opprinnelse, Ping Tung. Ping Tung planter er tunge produsenter. Aubergine variasjonen er også populære, gitt sin hardførhet og høy motstand mot sykdom. Frukten er sjelden bitter og tynn skallet krever ikke peeling. Ping Tung har en søt og ømme kjøtt og er blant de mest flavorful av asiatiske auberginer.

Thai grønn aubergine

Thai green er en innfødt Thai asiatiske aubergine variasjon som foretrukket for sin distinkte smaken. Frukt er slank og 12 inches i lengde med en lys grønn hud. Det ømme kjøtt absorberer krydret smaker veldig godt. Frukt har en øm hvitt kjøtt og tynn hud trenger ikke å bli skrelt. Thai green er en av de vanligste aubergine variantene brukt i Thai matlaging. Frukten er også motstandsdyktig mot tørke, og har en mild, behagelig smak.

Lenge lilla orientalske aubergine

Lenge lilla orientalske aubergine er opprinnelig fra Pakistan og er også referert til som den lange lilla brinjal. Variasjonen er svært populære i Pakistan og Orienten, og den ble introdusert i Vesten selv tidligere enn 1885. Plantene vokser til en eldre høyde på opptil 30 tommer og produsere en produktiv høster av klynger av tynn, lang, mørk lilla auberginer. Frukten er 8 til 12 inches lang. Lenge lilla auberginer er ideelle for en rekke kulinariske bruksområder, inkludert kokende, rør steking, bakervarer og stuffing. Tynn skallet krever ikke peeling og frukten er høy i smak.