Asfalt sammenbrudd & rullende metoder

June 27

Asfalt sammenbrudd & rullende metoder

Ifølge Alabama Department of Transportation, asfalt komprimering innebærer tre grunnleggende rullende faser-sammenbrudd, middels og finish. Sammenbrudd rullende begynner når varme materialet er spredt og formet omtrent med bredden og dybden ønsket. I denne fasen går en stål hjul roller gjentatte ganger over bitumen i fart begrenset til 3 mph til en ensartet dekning og asfalt tetthet er oppnådd. Vanligvis begynner kompaksjon lav siden tjæreholdige mat, fortsetter mot den høye siden og unngå skarpe svinger og brå starter eller stopper.

Metode for tynne heiser

Løft refererer til tykkelsen på tjæreholdige laget. Sammenbrudd rulle for tynne heiser begynner, som er standard, på matten kanten på den lave siden av fortau. Valsen flytter sakte fremover, etter utleggermaskin så tett som tillatt. Deretter reverserer valsen langs banen det har bare gått til den når dens utgangspunktet. Deretter gjentar det denne forover-bakover bevegelser av delen til hele bredden på matten dekkes, som går tilbake til den lave siden og gjentar hele prosessen. Hver del valsen passerer over overlapper 3 til 4 inches, sikre totale dekning.

Metode for tykk heiser

I motsetning til prosedyren for tynne heiser begynner sammenbrudd rulle for tykkere ikke på utkanten av den lave siden, men omtrent 12 til 15 inches fra kanten. Passerer er like, med valsen beveger seg i en rekke forover-bakover bevegelser til det dekker hele bredden på matten. Med hver etterfølgende pass videre roller utvikler seg mot kantene. Komprimering av mattens kantene er satt av til slutt å gi Nedkomst for bitumen, spesielt under i første omgang. Denne confinement reduserer sideveis bevegelse i som-men-ukomprimert miksen.

Metode for tverrgående ledd

Et vanlig syn i beredskap veien reparasjoner, tverrstilt ledd brukes i tilfeller når rydder ikke kan utføres uten avbrudd, oftest på grunn av trafikk. Avbrudd som overstiger 15 minutter krever bygging av tverrgående ledd. Ideelt sett kompakt valser tverrgående ledd tvers, derav navnet. Imidlertid kan sammenbrudd rullende gjøres langs når nødvendig, forutsatt at den nye blandingen har nok høyde over gamle blandingen på kjøligere side. Ujevn ledd krever umiddelbar markberedning og re rulle for å hindre uttales humper i fortauet.

Prosedyren for langsgående skjøt

Langsgående skjøt kjøre parallelt kjøreretningen. Langt den største bekymringen i byggingen av en langsgående skjøt er å sikre nesten lik tetthet i kaldt (tidligere asfalterte) kjørefelt og varme (ny) kjørefelt. Utleggermaskin innskudd blandingen ved felles i en del som gir maksimum komprimering langs felles. Som med standard prosedyrer, følger trommelen utleggermaskin så tett som mulig. Rullende begynner på den kalde siden å "knipe" felles. Under sammenbrudd rullende, er omsorg tatt for å sikre at varme kjørefelt overlapper kaldt kjørefelt med ca 6 inches.