Arter som ikke kryss-pollinate med Jalapenos

October 11

Hage peppers er fruktbærende avlinger i Solanaceae familien, som også inkluderer tomater (Lycopersicon esculentum) og poteter (Solanum tuberosum). Disse buskete planter er faktisk stauder i tropiske regioner, men de må dyrkes som ettårige i de fleste steder fordi de ikke tolererer frost eller kjølig vær. Deling er mulig blant alle vanligvis dyrket hage paprika, inkludert søt typer som bjeller og varme typer som Jalapeños.

Pollen i bevegelse

Deling oppstår når pollen fra en rekke pollinates blomsten av en annen variant, noe som resulterer i avkom som er en blanding av genetiske egenskaper fra de to variantene. Hvis du lagrer frø fra en jalapeño plante som tvers av pollinering, vil frø vokse til planter med uforutsigbare egenskaper. Peppers er klassifisert som en self-pollinating avling, betydning at en pepper blomst kan være pollinated av sin egen pollen. Men i motsetning til andre self-pollinating avlinger som erter (Parlamentarisme sativum), peppers er svært utsatt for deling forårsaket av insekter.

Mange Peppers, en art

Alle felles hage paprika har vitenskapelige navnet chilipepper annuum. Dette betyr at søt paprika og Chilipepper - til tross for deres svært ulike kulinariske kvaliteter, er bare forskjellige varianter av den samme vegetabilske, og dermed Jalapeño peppers er i den samme arten som alle andre paprika er sannsynlig å vokse i din hage. Den vitenskapelige definisjonen på en art er en gruppe organismer som er dugelig av reproduserbar med hverandre, så noen vanlige pepper sorten kan kryss-pollinate med noen andre vanlige pepper sorten.

Ett unntak

En type pepper kan dyrkes trygt rundt plantene dine jalapeño: tabasco pepper, viktig ingrediens i kjente varm saus med samme navn. Tabascos (Capsicum frutescens) er bare kjent paprika ikke i annuum arter, og de er derfor bare paprika som ikke vil kryss-pollinate med jalapeños. Hvis du bor i et varmt klima med en lang vekstsesongen både Sørøst og sørvest er egnet regioner, kan du vokse tabasco peppers. Skikkelig produksjon er mulig i de sentrale statene hvis du dyrke planter i drivhus i to til tre måneder før du legger dem ut i hagen.

Paprika i isolasjon

Vurderer herlig mangfold av former, farger og smaker tilbys av mange pepper kultivarer, de fleste gartnere ville ikke ønsker å begrense seg til ingenting, men jalapeños og tabascos. Du kan redusere eller eliminere deling av fysisk aisolering blomster av plantene dine jalapeño fra pollen i forskjellige varianter. I hjem hage situasjon, 65 føtter vil ofte gi tilstrekkelig isolasjon og 500 føtter vil nesten garantere frø renhet.