Årsakene til Tropism i planter

December 28

En plante tropism er bevegelse i respons på ytre stimulering. En plante som krever sterkt sollys vil bøye mot den største kilden til lys tilgjengelig hvis omgivelseslyset er ikke nok til å støtte sine fotosynteseaktiviteten behov. Noen plante tropisms gjelder vekst-reagerer anlegget på en stimulans av voksende på en bestemt måte. Andre tropisms er relatert til vekst og skje raskere, noen ganger så raskt som et sekund eller to.

Phototropism

Phototropism er en vekst respons for sollys. En plante som bøyer mot sollys har en positiv tropism, og en som svinger fra det viser en negativ tropism. Lyset er årsaken til phototropism i planter, som en plante hormon som kalles auxin er inaktivert av sollys på siden av anlegget mot lyset. På den andre siden av anlegget forårsaker auxin cellene i stammen å forlenge, tvinge anlegget å bøye mot lyset.

Heliotropism

Muligheten for noen planter å spor solen er relatert til vekst. Visse planter slå sine blader eller blomster vinkelrett med solen og følge den hele dagen, sporing fra øst til vest. Trykkendringer i celler i stammer av blader eller rett under blomsten oppsikt forårsake bevegelse. Noen planter det sporet solen blir tilpasset dagen lengden og flytte sine blader eller blomster til ansikt øst som dawn nærmer.

Gravitropism

Responsen av en plante til tyngdekraften er gravitropism. Roten av et germinating frø vil snu og vokse nedover mot jordens tyngdekraft i positiv respons, mens stammen av anlegget svinger i den motsatte retningen. Tyngdekraften er årsaken eller stimulans av denne tropism og kalsium overføringen er årsaken til bevegelsen. Kalsium flyttes til lavere overflater av røtter og øvre overflater av skudd. Forlengelse oppstår i cellene med den laveste konsentrasjonen av kalsium, dermed en rot bøyer seg ned mot tyngdekraften og en skyte bøyer oppover fra den.

Thigmotropism

Thigmotropism er et ikke-vekst Svar å berøre. Trykksensitivitet spesialiserte celler føre anlegget slå eller hyssing rundt et annet objekt, noen ganger en annen plante. Cellene ikke mottar trykket forlenge, forårsaker anlegget slå eller hyssing. Noen ivy planter slå raskt nok å bli observert, tar omtrent en time å gjøre hele sving. Vine stammen selv kan slå eller vintreet vil produsere tentakler som snu objektet og support anlegget.

Skototropism

En plante kan svare på mørket av voksende mot den. På bakken, ivy oppdager mørkeste figuren på sin horisont og vokse i retning. Dette er skototropism. Ved å nå den mørkt objekt eller figuren, thigmotropism overtar og eføy klatrer objektet. Skototropism styres av plantehormonet auxin og er en positiv vekst svar på mørket.