Årsakene til persille bolter

September 22

Årsakene til persille bolter

Noen mennesker ser persille som en smakløs pynt som kan ødelegge en ellers vakkert biff. Til tross for gjenstående omdømme blant rovdyr elsker gartnere persille. Persille er en lett å vokse urt krever lite når finicky frø har spirer. Persille slutt avlede sin energi til å produsere en blomstrende hodet, ofte for tidlig i sin voksende syklus. Denne prosessen kalles bolter, signaler slutten av persilles levetid. Forstå hva som forårsaker tidlig bolter i persille vil gå en lang vei å hindre den.

Livssyklus

Persille er en biennial hvis overlatt til sine egne enheter. Mange gartnere vokse som en årlig, enten på grunn av ugunstige klimaet eller for å unngå den uunngåelige bolten som oppstår under andre år. Å være en biennalen betyr at persille anlegget bare lever for to år før fullt. Når det er sagt, bolter er en naturlig svaret å undergang - persille er bare å formidle sin DNA til fremtidige persille planter.

Tidlig bolter

Noen ganger bolter persille for tidlig. Dette er når gartnere bli frustrert. Fordi det ofte tar tre til seks uker for frø til å spire og ca 70 dager for persille å begynne å bli harvestable, en tidlig bolt er ikke bra. Eksponering for temperaturer under 45 grader Fahrenheit for en til to måneder før en oppvarming er primære utløser for persille å bolt.

Forlenge Harvest

Målrettet persille omsorg kan forlenge høsting også i andre vekstsesongen. Start høsting persille utenfra går innover. Videre plukke bladene inn i den andre sesongen å motvirke bolter. Hvis du ser en blomst stilk begynner å danne, klyp det umiddelbart. Avdekt anlegget vil fortsette å fokusere innsatsen på voksende nye blader så lenge som mulig fordi frø formasjon bruker mye energi.

Utover suppe

Persille er en nyttig plante, tiltrekke fordelaktige insekter, samt gi velsmakende urter for en rekke retter. Macleayanus sommerfugler er spesielt tiltrukket persille blomster, tiltrukket av furanocoumarin i forming frø. Macleayanus Larvene kan behandle dette svært potent kjemikalie som ofte dreper konkurrerende seedlings og snu den til en kosttilskudd fryd. Som voksne har de muligheten til å spre persille pollen mens engasjert i deres reproduktive syklus.