Årsakene til marmorert blader på roser

April 1

Vakre hager er laget av en kombinasjon av hardt arbeid og dumme flaks. Når din en gang blomstrende roser plutselig utvikle marmorert blader, forvandlet lykken. Rose mosaikk sykdom er en alvorlig virussykdom for kommersielle bønder, men tolereres i hjem hagen, forutsatt forsiktig tas når du arbeider med roser. Forebygging, i dette tilfellet er den viktigste behandlingen for RMD.

Rose mosaikk sykdom

Rose mosaikk sykdom (RMD) er forårsaket av flere forskjellige viral agenter, inkludert Prunus nekrotisk ringspot virus, apple mosaikk virus og Arabia mosaikk virus. Disse virusene kan vises enkeltvis eller alene, som kan forklare en rekke symptomer som finnes i RMD. RMD antas utelukkende av kontakt med berørte plantemateriale som sap på garden verktøy.

Symptomer

Variere mye, men marmorert bladene er veiledende av et problem med RMD. Bladene kan utvise ringspots, linjemønstre, mosaikk, forvrengning eller puckering. Farge pause på blomster kan også indikere et problem med RMD. Symptomene på RMD er ofte midlertidig og kan vises og forsvinne med en endring i været - varmere, lyse dager kan forårsake symptomer nesten forsvinner. Over tid, kan berørte planter vise nedsatte vigør og mindre blomster.

Forebygging

Det er to viktigste keys av RMD. Først Kjøp sertifisert virusfri barnehage lager mulig. Dernest hindre overføring av virus fra én plante til neste ved å positiv identifisere virus bærere og arbeide med dem sist. Være sikker på å sterilisere verktøy av dipping i en 10 prosent løsning av klor mellom planter.

Eliminering

Den eneste måten å fjerne RMD i en berørt hagen er å ødelegge alle planter som er symptomatisk og nøye se etter symptomer blant andre. RMD antas å være spredt på forurenset verktøy, alltid sterilisere verktøy mellom knopper og planter når blant RMD påvirket roser. Selv om sap-suger insekter ikke er antatt å være involvert i viral smitte, vil eliminere dem holde planter sunnere og mer i stand til å bekjempe mulig utilsiktet viral smitte.