Årlige & biennalen planter

July 7

Årlige & biennalen planter

En erfaren Gartner vet betydningen av de ulike kategoriene av plante og blomst varianter. Betegnelsene "helårlig", "flerårig" og "biennalen" viser til unik vekst mønstrene av planter, når de vil blomstre og når de kan forventes å dø. Å vite hvilke syklus planter er på hjelper du vet når du kan forvente et show av farger i hagen din.

Ettårige planter

Vegetasjon klassifisert som en årlig betyr det fullfører en full livssyklus fra frø å blomstre i løpet av en sesong. Disse blomstene vil vanligvis blomstrer fra vår til høst, og alle deler av anlegget, inkludert røttene, vil dø. Gartnere må plante disse blomster og planter våren. Eksempler på årlige blomster er petunias, tusenfryd, zinnias og marigolds.

Biennials

Biennials er planter som trenger to år eller to full vekst sesonger å fullføre en full livssyklus. Den første sesongen, vil anlegget vise liten vekst, inkludert noen blader i jordas overflate. Det er under den andre sesongen sguendo anlegget vil modnes og blomst, og deretter dø. Hvis anlegget befinner seg i et egnet miljø, begynne frø vekst igjen den neste sesongen. Eksempler på biennalen planter er stemorsblomster, foxglove, evening primrose og hollyhock.

Unntak

Lokale klima og geografisk region kan påvirke hvordan en blomst vokser. Denne kan avgjøre om en plante vil vokse som en årlig eller flerårig - en plante som returnerer hvert år. Planter som er stauder i varmere klima kan dyrkes som ettårige i kaldere klima. Eksempler calla liljer, georginer, agapanthus, tuberous begonier og caladiums.