Arkansas jord typer

July 27

Arkansas jord typer

Fem hovedtyper av jord - alluviale, Løss, leirjord, skifer og kalkstein--utgjør flertallet av landet i delstaten Arkansas. Hver jord varierer komposisjon og fruktbarhet basert på kategoriens plassering i staten.

Alluviale Plains (Delta)

Arkansas deltaet er den østlige delen av staten som går langs Mississippi-elven. Jordsmonnet i dette området er en løs, mineral-rike jord som selv kan inneholde spor av verdifulle materialer som gull og andre edelstener. Opprettet av elven erosjon, er denne jord ekstremt rik og frodig.

Løss (Crowleys rygg)

Crowleys Ridge er en liten rullende ås som stiger over flat, alluviale slettene i deltaet. Jord her, er kalt Løss, en Oppsamling av vinden blåst silt og biter av leire. Det er raskt å erodere når introdusert for vann eller vind, og er også meget fruktbar jord.

Sandholdig leirjord (kystområde)

West Gulf Coastal sletten i Arkansas er rundt den sørøstlige delen av staten, i Louisiana. Preget av gårder og skog, funnet jord her er sandholdig leirjord. Leirjord, består av sand, silt og leire, er fuktig og frodig. Det er enklere å dyrke enn noen jord, velger bønder ofte å gård i dette landet.

Gjenværende skifer og sandstein (Ouachitas)

Ouachita fjell kjører fra Oklahoma gjennom central Arkansas, med elva Ouachita kjører gjennom. Jord her inkluderer skifer og sandstein, som sedimentære jord som inneholder det meste leire og små partikler av krystaller som kvarts. I motsetning til løsere jord, er skifer vanligvis finnes i grått, rock-lignende ark med lag som lett bryte.

Gjenværende kalkstein (Ozarks)

Ozark-fjellene kjører langs den nordlige delen av Arkansas. Jord funnet her er gjenværende kalkstein, som er en sedimentær bergart som består av silt, sand, leire og ofte spor av marine organismer skjelettlidelser strukturer, for eksempel koraller. Kalkstein kan erodere over tid.