April blomstringen roser

September 14

April blomstringen roser

Hvis du bor i USDA soner 6a eller høyere, har du muligheten til å plante roser som blomstrer ganske tidlig i sesongen, så tidlig som April eller mai. Tidlig roser er en flott måte å utvide steg sesongen.

Typer

Vill rose hybrider tilgjengelig fra mange hagesenter og postordre kilder er fantastiske tidlig blomstrende planter. Avhengig av USDA sonen som de vokser, kan de blomstre så tidlig som i April. Tilgjengelig i flere nyanser av lilla, hvit, fuchsia, rosa og gult, har de små og mellomstore blomstrer. De fortsette å blomstre i sommeren og høsten, og er svært fleksibel. Mange arvestykke rugosa roser også blomstrer tidlig. Generelt, vill og arvestykke varianter blomstre tidligere og tåle vinter bedre enn te roser eller damasks.

Omsorg

Hardfør roser krever vanligvis mindre omsorg enn mer følsomme arter. De skal beskjæres i høst eller midtvinters, når de har stoppet blomstrer og er sovende. Vanligvis er det ikke lurt å rense dem tidlig om våren rett før de blomstrer. Mange tidlig blomstrende roser er sykdom-motstandsdyktig gjødsel trenger er moderat.

Ideelle områder

Tøffere varianter av roser pleier å klatre varianter, slik plante April og mai blomstrende roser med god plass. Plante dem med senere blomstrende roser, så deres sent og tidlig blooms kompensere for kortere blomst tider.